BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  MEDYA

Cumhurbaşkanlığı için muhalefetin adayları belli

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP ve MHP'nin adayının belli olduğu ama açıklanmadığı öne sürüldü.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda muhalefetin adayını duyurmamasına eleştiriler devam ediyor. Hürriyet yazarı Şürkü Küçükşahin ise, muhalefet partilerinin adayının belli olduğunu, sadece açıklanmadığını öne sürdü. 

MUHALEFETİN İSİM KONUSUNDA SIKINTISI YOK

"Her konuda muhalefeti ‘beceriksiz’ göstermek gibi bir alışkanlık/kolaycılık var ya, bakıyoruz Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı şey yapılıyor" diyen Küçükşahin, muhalefetin adaylarının olmadığını söylemenin haksızlık olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "CHP’nin de MHP’nin de isimleri hazır, sadece desteği genişletme arayışı sürüyor. İsim konusunda muhalefetin sıkıntıda olmadığını bilerek, o ismi/isimleri açıklamama konusundaki haklılık ve gerekçeleri üzerinde düşünmeli."

Şükrü Küçükşahin'in 'Muhalefet AKP adayını bekleyecek' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Muhalefeti eleştirenlerin, Başbakan Erdoğan’ın, isim açıklamasını Mayıs sonundan haziran ortasına çekmesinin üzerinde düşünmeleri gerekir.
Üstelik, görünen o ki AKP’nin aday açıklaması daha da gecikecek gibi.
Hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Devlet Bahçeli’nin temaslarının perde arkasına baktığımızda, işte AKP’deki bu ertelemenin etkilerini görebiliriz.
Temaslardan iki liderin de memnun olduğunu belirterek bazı bilgiler verelim.

İLLA 'ÇATI ADAY OLACAK' ANLAMINA GELMİYOR

Anlaşılan, olası her türlü sorunun en etkili şekilde çözümü için iki parti arasındaki temas liderler dışında da söz konusu olabilecek.
Ancak bu durum, sonuçta illa ‘çatı aday’ çıkacak anlamına gelmiyor.
İki lider de çizdikleri cumhurbaşkanı profilinin geniş kabul gördüğü inancıyla kafalarındaki isimler konusunda giderek daha rahatlıyorlar.

ERDOĞAN'IN İSTİFASI İSTENECEK

Seçimin sağlıklı yürümesi için bazı noktalarda ortak mutabakatın sağlandığı da söylenebilir; örneğin yerel seçimlerde ‘siyasi etik gereği’ diyerek aday olan bakanların istifasını isteyen Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı adayı olması halinde koltuğunu koruması sorun haline getirilecek, halka şikâyet edilecek.
Silahların eşitsizliğinden söz edilip, Erdoğan’ın istifası ısrarla dillendirilecek.