BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

İngiliz Başbakanı'nın evinin önünde protesto

Çevre örgütü Greenpeace, İngiltere'de hükümetin hidrolik kırılmaya dair kanun tasarısını Başbakan David Cameron'ın evinin önünde protesto etti.

Abone ol

Çevre örgütü Greenpeace üyeleri, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Oxforshire bölgesindeki evinin önünde toplandı ve hükümetin hidrolik kırılmaya dair kanun tasarısını protesto etti.

Bugün sabah saatlerinde bir araya gelen protestocular, Başbakan'ın evinin önüne bir çit monte ettiler ve "Evinizin altında yürüttüğümüz kazı çalışması nedeniyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazan bir tabela astılar.

Hidrolik kırılma yöntemiyle kaya gazı çıkarılmasını kolaylaştıran yasa tasarısının bugün Kraliçe 2. Elizabeth'in konuşmasının ardından İngiltere Parlamentosu'na sunulması bekleniyor.

Tasarının hidrolik kırılma şirketlerinin kendi arsalarındaki borularda kaya gazı taşımasına izin verdiğini belirten Greenpeace üyeleri, şirketlerin bunun için önceden izin almasına gerek olmadığını da belirtiyor.

'Sorun edeceğini sanmıyorum'

Greenpeace'in İngiltere'deki enerji kampanyasını yürüten Simon Clydesdale, "David Cameron, insanların hidrolik kırılma şirketlerine engel olma hakkını çalıyor. Şirketler artık insanların evlerinin altına bu boruları döşeyebilecek. Kendisinin, bahçesinin altında hidrolik kırılmaya karşı bir eylem başlatmamızı sorun edeceğini sanmıyorum" dedi.

Greenpeace daha sonra bir açıklama yaparak, polisin uyarısı üzerine protestocuların çiti söküp Cameron'ın evinden uzaklaştığını belirtti.

Başbakan Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere'de hidrolik kırılma sistemine geçilmesinin olumlu sonuçları olacağını belirtiyor.

Ancak hükümet henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Hidrolik kırılma, kaya gazı çıkarmak için başvurulan bir yöntem. Ancak bu yöntem depreme yol açtığı ve çok fazla su tükettiği için eleştiriliyor.