BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır'da önemli mesajlar

DİYARBAKIR'da tarihi gün yaşanıyor. Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bedeli ne olursa Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünden kurtarmaya söz veriyoruz.' dedi.

Abone ol

Referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

"Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız" diyen Erdoğan bunun için tek bir şartın olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"ELİNDE SİLAHLA DOLAŞANLARLA BARIŞ OLUR MU?"

PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki barış barış barış ya lafla barış olur mu? Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. Biz Diyarbakır Belediyesi önünde hüngür hüngür ağlayan çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Onlara barış diyenler haince baktılar biz merhametle baktık.

"BARIŞIN VE ÖZGÜRLÜKLERİN FEDAİSİ BİZİZ"

Barışın, özgürlüklerin fedaisi biziz. Biz Diyarbakır'ı seviyoruz, seveceğiz. Terör örgütünün çapulcuları ne de başka musibet size dokunamaz.

Sizin hakkınıza, hukukunuza el uzatmaya kalkan karşısında beni ve arkadaşlarımı bulur. Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış, bizim geçmişiz gibi geleceğimiz de ortak.

"HALBUKİ KENDİLERİ TEKLİF VERMİŞLERDİ"

Bazıları gençleri parlamentoya istemiyor. Halbuki daha önce 18 yaşındaki olanların parlamentoya girmesini kendileri de isteyerek teklif vermişlerdi. Şimdi ters düştüler. Bunlar akşam başka sabah başka.

"BURADAN MÜJDE VERİYORUM"

Buradan müjde vermek istiyorum. Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl, Silvan ve Çermik ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. PKK terör örgütünün mensupları biz doğalgaz hatları yaparız onlar bombalarlar. Bunlar hain hain alçak bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor, Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz her şey yalan. Sormak lazım siz burada belediyeler elinizdeydi de ne yaptınız. Yasal yollardan kayyumlar atandı her yer nasıl değişmeye başladı. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu iş aşk meselesidir.

2015 yılındaki çukur eylemlerindeki evleri, iş yerini ayağa kaldırıyoruz. Sur'u bölgemize yakışır hale getirmek istiyoruz. Çok sayıda tarihi eser olduğu için çalışmalar biraz yavaş ilerliyor.

"BUNLAR TERÖR MİKSERİ"

Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri

Diyarbakır ithalat ve ihracatıyla maalesef Türkiye'nin 65. şehri. Diyarbakır'a böyle bir sıralama yakışır mı? Şimdi istikrara ve güveni sağlamak için evet diyoruz. Kimse terörün, kavganın eksik olmadığı yere yatırım yapmaz. İş olmaz, aş olmaz. Bölücü terör örgütü ülkemizin baş düşmanıdır.

"KİRALIK KATİL ŞEBEKESİNDEN ÜLKEMİZİ KURTARACAĞIZ"

Parasını verenin dilediği gibi kullandığı kiralık katil şebekesinden ülkemizi ve kürt kardeşlerimizi kurtarmaya sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünden kurtarmaya söz veriyoruz.

Alman polis teşkilatının araçları içinde terör örgütünün mensupları oturuyor. İsviçre'de parlamantonun önünde dev poster şakağıma silahı dayamış öldürün diyor. Yürüyüş yapıyorlar bunu yapanlar kim PKK, DEAŞ onların sosyalist partisi...

"GERİ ADIM YOK"

Sizden başkası yok. Bugüne kadar Kürt kardeşlerimize sağlanan demokratik, insani imkanlardan en küçük geri adım söz konusu değildir. Dille, televizyon yayınlarıyla, kurslarla, akademik yayınlarla ilgili geri adım atılmayacak, endişeniz olmasın. Biz özgürlüklerin teminatıyız.

"TEK ŞARTIMIZ VAR"

Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak.

Elinde silahı ile milleti katleden teröristle onu arkasına alıp milleti tehdit eden siyasetçi arasında ne fark var?

Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet yok. Devletimizi PKK'ya, PYD'ye, FETÖ'ye teslim etmedik ve etmeyeceğiz.

"ONLAR KANDİL'E GÖNDERİYOR BİZ PARLAMENTOYA ÇAĞIRIYORUZ"

Gençler parlamentoya girmeye varmısınız? Onlar Kandil'e gönderiyor biz sizi parlamentoya çağırıyoruz.