BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'a tabanından tepki

Hayır cephesinin savunucularından DP lideri Hüsamettin Cindoruk'a parti tabanından büyük tepki...

Abone ol

Kocaeli milletvekili Sefer Ekşi, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un liderlik yapacak biri olmadığını söyledi. Ekşi, "Cindoruk verdiği sözleri unutacak kadar yaşlı. Cindoruk sadece partinin mallarını satarak keyif çatıyor." dedi.

DP'de sular bir türlü durulmuyor. ANAP ile DYP'nin birleşmesinden sonra partinin başına geçen Hüsamettin Cindoruk'a tepki her geçen gün artıyor. Partinin Kocaeli'deki GİK üyesi Ekşi, yönetime çok ağır eleştirilerde bulundu. Ekşi, yaptığı açıklamada Hüsamettin Cindoruk'un birleşme protokolündeki hiçbir maddeye uymadığını ve verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Hüsamettin Cindoruk'un kasım ayını beklemeden DP'nin başından hemen gitmesi gerektiğini belirten Ekşi, "Çünkü önümüzdeki günlerde bir erken seçim görünüyor. Bunun için Cindoruk hemen partinin başından ayrılmalı. Partiye daha fazla zarar verilmemeli. Cindoruk verdiği sözleri unutacak kadar yaşlanmış biri. Merkez sağda liderlik yapacak biri değil. Protokolde yazılanlara bile uymayan birinin partinin başında kalması doğru değildir." ifadelerini kullandı.

"BU BÖYLE GİTMEZ"

DP'nin tabanda birleştiğini, ama tavanda birleşemediğini belirten Ekşi, Cindoruk'un sadece partinin mallarını satarak keyif çattığını söyledi. Ekşi, DP yönetimine yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Borç azalmıyor, daha da artıyor. Başkanlık divanında işe yaramayan pek çok insan var. Bu kişiler 'parti böyle gitsin yeter' diyorlar. ANAP kökenli başkanlık divanı üyeleri artık toplantılara katılmıyor. Bu böyle gitmez. Kimse daha fazla direnmesin."