BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akyurt'ta aile hekimliği anlatıldı

Akyurt İlçe Kaymakamlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Belediye konferans salonunda Aile Hekimliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Abone ol

Toplantıya Akyurt İlçe Kaymakamı Mustafa YİĞİT, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mustafa AKSOY, Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Dilek DÜLGER, Akyurt Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Mukaddes GÜRLER, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah ÖZBEK, köy ve mahalle muhtarları, Siyasi parti ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mustafa AKSOY; Başkentte başlatılan Aile hekimliği çalışmaları için 258 tane aile sağlık merkezi oluşturulduğunu, 15 Temmuz’dan itibaren bu çalışmanın hayata geçirileceğini belirtti. Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı internet sitesinden TC. Kimlik No ile kendilerine ayrılan aile hekiminin kim olduğunu öğrene bilecekler. Vatandaşlar bu uygulama ile sağlık ocaklarına hiçbir ücret ödemeden hizmet alacaklar.

Sağlık İl Müdürü AKSOY “sadece hastalandığınız zaman değil, senede en az bir sefer de olsa Aile hekiminizle görüşmelerde bulunun. Aile hekimi artık sizin ailenizden bir fert durumunda, siz hekiminizi hekim de sizi tanımasına fırsat verin” dedi. Bu uygulamanın Sağlık bakanlığınca internet üzerinden takip edileceğini, bir yıl içerisinde Aile hekimi ile görüşmede bulunmayan kişilerle sağlık bakanlığı birebir araştırmada bulunarak vatandaşın aile hekimi ile olan ilişkisini araştıracak.

Vatandaşların kendilerine tayin edilen aile hekimlerinden memnun kalmadı ise hiçbir neden ve gerekçe göstermeksizin Sağlık Grup Başkanlarına dilekçe ile değişikliklerini isteyecekler. Aile hekiminizin branşı dışında ola bilecek hastalıklarda, aile hekiminin yönlendirmesi ile uygun olan hastane ve doktoru ayarlanacağını belirtti.
Ankara İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mustafa AKSOY daha sonra Akyurt Numune Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Aile hekiminizi öğrenmek için tıklayın