BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurumspor'a yönetici bulunamıyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3. Lig'e düşürülen ve 10 milyon TL'den fazla birikmiş borcu bulunan Erzurumspor'a yeni sezonda yönetici bulunamıyor.

Abone ol

Erzurumspor Olağanüstü Kongresi Yenişehir AVM'de gerçekleştirildi.

Yönetim için adaylığını koyması beklenen İstanbul Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, kulübün borcunun 10 milyon TL'nin üzerinde olması ve hesapların net olmadığını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Toraman, Erzurumspor'un geçmiş dönem borçlarının tam olarak bilinmemesi nedeniyle yönetime adaylığını koymaktan vazgeçtiğini belirterek, "Bize önceden söylenen borçla, hesap cetvelinde çıkartılan borçlar birbirini tutmuyor. Allak bullak oldum. Büyük ümitlerle İstanbul'dan geldik, hayal kırıklığına uğradık. Net olmayan bir borçla nasıl kulübü teslim alırız ? Ben hesap adamıyım, kesin hesabı görmeden, bilmeden önümü görmediğim işe girmem." dedi.

Erzurumlu işadamı Murat Resuloğlu ise Erzurumspor'un kurtuluşu için 100 işadamının 15'er bin lira koyması halinde kulübün yeniden ayağa kalkacağını dile getirerek, "Ben 15 bin TL veriyorum. Bir hafta içerisinde 99 işadamı da 15'er bin lira koysunlar Erzurumspor'u yeniden ayağa kaldıralım. Erzurum'un onur ve şerefine halel getirmeyelim." dedi.

Divan başkanlığını Salih Dikel'in yaptığı kongrede yeni yönetim çıkmayınca kulüp divana kaldı. Bu arada olağanüstü kongreye Erzurumspor'un eski yöneticilerinden sadece Coşkun Arslan'ın katılması dikkat çekti. Kongreye mülki idare amirleri ile belediye başkanlarının katılmaması ise tepki çekti.