BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aydın Üniversitesi'nden açıklama

Aydın Üniversitesi sitemizde çıkan bir haberle ilgili açıklama gönderdi. Metni aynen yayınlıyoruz.

Abone ol

Aydın Üniversitesi sitemizde çıkan bir haberle ilgili olarak açıklama gönderdi. Cevap haklarına duyduğumuz saygı gereği metni aynen yayınlıyoruz:

Üniversitemiz ilanlarında yer alan yabancı üniversiteler listesindeki bütün kurumlarla değişik alanlarda eğitim işbirliği yapmaktayız.Bunlar arasında MIT, Berkeley, Greenwich, Middlesex gibi dünyaca tanınmış üniversiteler de yer almaktadır.Bunlarla öğrenci değişiminden ortak diplomaya ,yaz okullarına kadar birçok alanda işbirliğimiz bulunmaktadır.

Doğal olarak Berkeley Üniversitesinin Mühendislik Fakültesine hem de üniversitemizin tam adı(İstanbul Aydın Üniversitesi) olarak değil de (Aydın Universitesi ) şeklinde bir mail yazıp işbirliği yapıp yapmadığımızı sormanız onların da kafasını karıştırmıştır..

Üniversitemizle ilgili yayınladığınız

(https://www.internethaber.com/unlu-universiteden-soke-eden-yanıt--283282h.htm) linkindeki haberde bir de aşağılayıcı bir uslüp kullanıldığına dikkati çekerim..(Şalı üniversitelerin isimlerini kullanarak öğrenci toplama) gibi.

Bizler anlaşmamız olmayan üniversiteleri ilanlarımızda kullanmamızın yaratacağı hukuki sorunların bilincinde olan insanlarız ayrıca da öğrencimize ve Türk kamuoyuna saygımızdan dolayı son yıllarda sürekli olarak en çok tercih edilen üniversite olmaktayız.

Aşağıda Üniversitemizin University of California –Berkeley ile yaptığı anlaşmanın bir örneğini sunmaktayız..Öğrencilerimiz UC-Berkeleyin Yaz okullarında değişik disiplinlerde eğitim görüp kredi almaktadırlar.
İlgili anlaşmayı scan ederek size göndermekteyim..

Üniversitemiz aleyhine oluşan haksız suçlamayı telafi  amacıyla haberin düzeltilmesini ve aynı ölçülerde yayınlanmasını aksi takdirde yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtir saygılarımı sunarım