BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek'ten Kobani eylemleri açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kobani eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, olayların terör boyutuna ulaştığını belirterek sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başta bölücü terör örgütü PKK olmak üzere, her türlü terör örgütünün provokasyonlarından geçmişte de çok büyük acılar çekildiğinin unutulmamasını istedi.

Çiçek, "Yaşadığımız tecrübelerden dolayı, bu konuda siyasetçiler başta olmak üzere, herkesi daha soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi. Yurtdışındaki çatışmaları ülke içine taşıyarak barış ve huzur ortamına zarar verilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Çiçek, mala ve cana zarar verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

TERÖR EYLEMİNE DÖNÜŞTÜ

Kobani eylemeleri üzerine bir açıklama yapan TBMM Başkanı Çiçek, sınırlarımız dışında cereyan eden çatışmaları bahane ederek Türkiye içini karıştırmaya çalışan grupların tahrikleriyle, bazı illerde yapılan gösterilerin demokratik hak arayışı olmaktan çıkarak, terör eylemine dönüştüğünü ifade etti.

ATATÜRK VE BAYRAĞA SALDIRI

Yurtdışındaki çatışmaları ülke içine taşıyarak barış ve huzur ortamına zarar verilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Çiçek, cana ve mala zarar verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine ve ortak kutsalımız olan al bayrağımıza yapılan menfur saldırılar son derece çirkindir. Birliğimizin sembolü olan bu değerlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum" diyen Çiçek, şöyle devam etti:

SİYASİLERİN TAHRİK ETMESİ BÜYÜK SORUMSUZLUK

Bu olaylar sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden yurttaşlarımız olmuştur. Bundan dolayı da büyük üzüntü duydum. Ortalığı yakıp yıkarak esnafa, sivil halka, kadın ve çocuklara zarar verilmektedir. Saldırganlık boyutuna varan bu eylemlerin, bazı siyasiler tarafından da tahrik edilmesi büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Türkiye, Suriye'de çatışmaların başladığı andan itibaren büyük bir kadirşinaslık göstererek, çatışmalardan zarar gören insanlara yardım etmeye çalışmıştır. Bugüne kadar Irak ve Suriye'den gelen 2 milyona yakın insan, ülkemizde misafir edilerek güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlayacak ortam sağlanmıştır.

SURİYELİLERE MİLYARLARCA KAYNAK AYRILDI

Ülkemize sığınan bu insanlara gıda, sağlık, barınma, ulaşım ve giyim gibi yardımlar için bugüne kadar milyarlarca lira kaynak ayrılmıştır. Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber ederek yaşanan büyük acıyı dindirmeye çalışmasının karşılığı, sokaklarımızı kan gölüne çevirmek olmamalıdır. Bütün dünyanın gözü önünde meydana gelen olayların yarattığı sorunları Türkiye'nin tek başına göğüslemesini beklemek büyük bir haksızlıktır. Çatışmaların sona erdirilip yeniden güven ortamının sağlanması için BM'nin daha aktif bir şekilde harekete geçmesi gerekmektedir.

HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM

Eğer bu sorun şimdi çözülmezse bütün dünya için telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açması kaçınılmaz görülmektedir. Ülkemizin istikrarına zarar verici eylemlerden kaçınılması gerekmektedir. Başta bölücü terör örgütü PKK olmak üzere, her türlü terör örgütünün provokasyonlarından geçmişte de çok büyük acılar çektiğimizi unutmamalıyız. Yaşadığımız tecrübelerden dolayı, bu konuda siyasetçiler başta olmak üzere, herkesi daha soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum."