BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  DÜNYA

Kobani'de IŞİD bayraklı inanılmaz taktik

YPG'Liler, Kobani'deki bazı binalara İŞİD bayrağını, militanları tuzağa düşürmek için dikiyor.

Abone ol

Suriye’nin sınır kenti Kobani’ye saldıran IŞİD ile PYD arasında kent savaşı başlamasıyla PYD inanılmaz bir savaş taktiği uygulamaya başladı.

20 gündür şehrin dışında tutmaya çalıştığı IŞİD stratejik bazı noktaları ele geçirmeye başlayınca ve IŞİD’in ağır silahlarına havan, yalnızca omuzdan atılan roket ve doçkalarla yanıt vermek yetersiz kalmaya başlayınca, PYD IŞİD'e karşı taktik değişikliğine gitti.

IŞİD AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Takvim gazetesinden Zülfikar Ali Aydın’ın haberine göre, YPG'nin IŞİD bayrağı dikmesi sayesinde, IŞİD oldukça ağır kayıplar verdi.

Kürt güçlerinin, daha önce şehir merkezinde ‘Asayiş’ adıyla ve hafif silahlarla görev yapan Kobani sakinlerini kentten çıkardığı ve şehirde sadece PKK’nın dağ kadrosundan çoğu Suriyeli ve Türkiye vatandaşı olan 1500 kişinin kalması yönünde karar aldığı belirtiliyor. Bu grup, 2. Dünya Savaşı’nda Alman kuşatmasına karşı ev ev çatışan ‘Stalingrad’ örneğinde olduğu gibi ölene kadar direneceklerini duyurdu. Sonra da IŞİD mevzileri ile tanklarına karşı intihar eylemlerine başladı. İlk intihar saldırısını Arin Mirkan isimli kadın YPG’linin yaptığı ve bu saldırıda iddiaya göre 30’dan fazla IŞİD’cinin öldüğü duyuruldu.

IŞİD BAYRAKLARINI YPG'LİLER DİKTİ

Kentin dış mahallelerine IŞİD’in tank ve zırhlı araçlarını bertaraf etmek için bombalı tuzaklar yerleştiren YPG’nin çok ilginç bir başka taktiği ise ‘binalara çekilen bayraklar’la ilgili olarak yaşandı. İddiaya göre, IŞİD militanlarının kentin dış mahallelerine girmesinin ardından YPG’liler, Kobani’nin doğu cephesinde saldıran militanları yanıltmak için bir binanın çatısına IŞİD bayrağı dikti. Bir grup IŞİD’ci bu bölgeden şehrin dış mahallesine girince bombalı tuzağa yakalandı. Bu saldırıda 50’den fazla IŞİD’cinin öldürüldüğü öne sürülüyor.