BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  MEDYA

Nazlı Ilıcak'tan olay 'özür' yazısı

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Türkiye'nin dış politikasını 'şuursuz' olarak niteledi. Nazlı Ilıcak, Biden'ın özrüyle ilgili de ilginç bir çıkarımda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, ABD Başkan yardımcısı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesiyle ilgili olay yaratacak bir yazıya imza attı.

"Biden, özür dilerken ne dedi?" diye soran Nazlı Ilıcak,  “Türkiye, BİLİNÇSİZ, ŞUURSUZ olarak Esed’i devirmek için radikal unsurları destekledi'. Dolayısıyla bu özre sevinmek yerine, bence dış politikadaki şuursuzluğa üzülmek gerekmez mi?" ifadesini kullandı.

Nazlı Ilıcak'ın 'Biden’dan al haberi' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

BİDEN TÜRK DIŞ POLİTİKASININ YANLIŞLIĞINI SERGİLEDİ

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden’ın 3 Ekim’de Harvard Üniversitesi Siyaset Enstitüsü’nde yaptığı konuşma, Türk dış politikasının yanlışlarının sergilenmesi açısından önemliydi:

“Bölgedeki müttefiklerimiz (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Türkiye), Suriye’deki en büyük problemimizdi. Ne yapıyorlardı? Esed’i devirme ve bir Sünni-Şii savaşı çıkarmada çok kararlıydılar. Ne yaptılar? Esed’le savaşacak herkese yüz milyonlarca dolar para ve on binlerce ton silah akıttılar. El Nusra, El Kaide için destek olacak, dünyanın diğer yerlerinden gelen cihadistlerin aşırı unsurlarını kabul ettiler.”

TÜRKİYE, BİLİNÇSİZ, ŞUURSUZ OLARAK RADİKAL UNSURLARI DESTEKLEDİ

Biden, özür dilerken ne dedi?

“Sözlerim, Türkiye’nin BİLİNÇLİ, ŞUURLU olarak IŞİD’i ya da diğer unsurları desteklediği şeklinde algılandıysa özür dilerim.”

Ne demek istedi?

“Türkiye, BİLİNÇSİZ, ŞUURSUZ olarak Esed’i devirmek için radikal unsurları destekledi.”

Dolayısıyla bu özre sevinmek yerine, bence dış politikadaki şuursuzluğa üzülmek gerekmez mi?