BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı Son Dakika

Diyarbakır Valiliği, iki gündür devam eden IŞİD protestoları nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi.

Abone ol

DİYARBAKIR'da çıkan olaylar sebebiyle asker şehre indi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak son dakika kararla Perşembe gününe kadar uzatıldı. Kentte çıkan Kobani olaylarında ölü sayısının 10 olduğu açıklandı. 6 ilde sokağa çıkma yasağı yürürlükte 4 ilde okullar da kapatıldı.

Diyarbakır'da basın toplantısı yapan Tarım Bakanı Mehdi Eker'den son dakika açıklaması geldi. Eker,
"Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı gözden geçirilecek" dedi.

Diyarbakır'da Kobani'ye düzenlenen saldırıları protesto etmek için düzenlenen gösterilerde ölenlerin 10 kişi olduğu açıklandı. Diyarbakır'da 10, Mardin'de 3, Siirt'te 2, Batman, Muş ve Van'da da birer olmak üzere toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği, kent merkezi ve bazı ilçelerde alınan sokağa çıkma yasağını 9 Ekim perşembe günü saat 06.00'ya kadar uzatıldığını belirtirken, birçok ilçenin de yasak kapsamına alındığını açıkladı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN İLLER

-Diyarbakır,
-Mardin,
-Van,
-Siirt,
-Batman
-Muş'un bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

"5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat:22.00'den, 08.10.2014 günü sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağı Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp İlçeleri de dahil edilerek 09.10.2014 Perşembe günü sabah 06.00'ya kadar uzatılmıştır. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Güvenlik, sağlık (112 Komuta Kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, hastanelerde vardiye değişimleri), itfaiye, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım idaresi çalışanları hariç diğer kamu görevlileri idari izinli olacaktır."

ASKER ŞEHRE İNDİ

Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şehre geldi.

Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.

diyarbakir-sokağa-çikma-yasaği.jpg
Diyarbakır kent merkezinde tanklar ve askeri birlikler görev yapıyor.

OKULLAR TATİL

Valiliğin Perşembe günü saat 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullarda da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Diyarbakır Valiliği tarafından alınan karar gereğince 08.10.2014 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli (İlkokul-Ortaokul-Lise) okullarla Halk Eğitim Merkezleri bir 1 gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

sokağa-çikma-yasaği-diyarbakir-asker-kente-indi.jpg

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ

Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ GİTTİ Mİ?

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün izin alıp şehirden ayrıldığı iddiaları üzerine valilik görevinin başında olduğunu açıkladı. Açıklamada. "Diyarbakır'da meydana gelen olaylar devam ederken İl Emniyet Müdürümüz Dr. Sayın Halis Böğürcü'nün 30 gün izin aldığı ve şehirden ayrıldığına dair internet medyasında yer alan haberler tamamen asılsız ve gerçek dışı olup, Sayın İl Emniyet Müdürümüz görevinin başındadır. Bu tür haberlerin olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabalar olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

BATMAN'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, ASKER ŞEHRE İNDİ

sokağa-çikma-yasaği-diyarbakir.jpg
Batman'da dün çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanı sıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. 

ASKER VALİLİK BİNASINI KUŞATTI

Diyarbakır'da yaşanan olaylar üçüncü gününe girerken, dün gece yarısı kente giren askeri birlikler kentin çıkışları ile stratejik noktalara konuşlandırıldı.

Valilik binası çevresine zırhlı personel taşıyıcıları ve askeri birlikler yerleştirilirken, Adliye, Kaymakamlıklar, 7. Kolordu ve Karakol önleri de zırhlı araçlarla korunmaya alındı.