BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  MEDYA

Cemaat medyası Hüseyin Gülerce'yi sallamıyor

AKP cemaat savaşını yorumlayan yazılarıyla gündemde geniş yer bulan Yeni Şafak yazarı Cem Küçük'ten yeni iddialar....

Abone ol

AKP ile cemaat arasındaki savaşa dönük yazı ve kulisleri ile dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük savaşın medya ayağına dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Cem Küçük, Doğan Grubu, Sözcü gazetesi ve cemaat medyasına dönük değerlendirmeler yaptığı röportajda Nazlı Ilıcak ve Hüseyin Gülerce için de ilginç yorumlarda bulundu.

“RADİKAL, BUGÜN, TARAF GAZETELERİ KÖTÜ SINAV VERİYOR”

Taraf Gazetesi hep tartışma konusu oldu, yapısı ve varlığıyla değil mi?

Evet. Önemli bir gazeteydi. Ama bugünkü Taraf’ı cemaate yakın isimler finanse ediyor. Manşetlerini de polis şefleri atıyor. Emre Uslu’nun Haziran ayında “Kim güler kim ağlar” diye attığı tweet bunun kanıtlarından... Bunu ya polisten ya savcıdan duyarak yazdı. Bir de MİT’in içinde bir grup var, bazı belgeleri de o grup sızdırıyor. Ne yazık ki MİT’in içinde de hükümet aleyhine faaliyet gösteren bir gurup var.

“TARAF'IN MANŞETLERİNİ POLİS ŞEFLERİ ATIYOR”

Hükümete yakın gazeteler ise Başbakan ya da danışmanlarının talimatıyla mı manşet atıyor peki, bir günde aynı manşetle çıkan 8 gazeteye şahit olduk çünkü? Böyle bir şey yok. Bu uydurma. Hiçbir mantığı yok.

“HÜSEYİN GÜLERCE’NİN O MEDYADA ETKİSİ YOK”

Cemaate yakın gazetelerin süreçte yayın politikasını nasıl buluyorsunuz?

Elbette sert. Emniyet ve yargıdaki o yapıya sahip çıkıyorlar. Çok da şaşırmıyoruz. Zaman Gazetesi’nde Hüseyin Gülerce daha ılımlı bir yol izliyor ama ne yazık ki grup içinde çok ciddiye alınmıyor. Gülerce bir şey söyler ama cemaat medyasında etki etmez, kendin çal kendin oyna durumu. Kendisi çok da sevdiğim bir abimdir ama durum maalesef böyle. Gülerce gibi beyefendi bir abimizin olduğu yerde Mahir Zeynelov’un El-Kaide ile ilgili yazdıkları olur mu? Today’s Zaman’dan Bülent Keneş o manşetleri atar mı? Ya da Zaman’ın yazarları Başbakan’ın hastalığını bahane edip istifaya çağırabilir mi?

“NAZLI ILICAK’IN DURUŞ PROBLEMİ VAR”

Bu arada süreçte mağdur olan isimlerden biri de. Gazeteci Nazlı Ilıcak oldu. Siz çok anlaşamıyorsunuz kendisiyle peki üzüldünüz mü Sabah'tan gönderilmesine?

Bir nin işini kaybetmesi alkışlayacağımız bir şey değil. Ancak Nazlı Ilıcak’ın duruş problemi vardı. İsmini telaffuz etmeyeceğim bir polis şefi ile çok yakındı. Nazlı Ilıcak’ın yazdığı kitabın kaynağı o polis şefi, ona bilgiler veren de. Nazlı Hanım, uzunca bir süredir demokrasinin yanında hiç durmadı, vesayeti savunuyor. Emniyet ve yargıdaki yapının tam istediği şekilde yorumlar yapıyor. Kaldı ki 28 Şubat gibi bir süreçte böylesine dik duran birinin şimdi böyle olması akıl alır gibi değil.

“POLİS ŞEFİ, NE DERSE ILICAK ONU YAZIYOR”

Ben hükümetten biri olsam onun yazdıklarını asla ciddiye almam. Ben mesela Ali Bayramoğlu’nu ciddiye alırım. Gezi’deki tavrını gördünüz. Demokratik bir adam… Döneme göre, iktidara göre yalpalamıyor ama Nazlı Ilıcak güce göre iktidara göre yalpalıyor. Bugünlerde sağda solda, “Cem Küçük’ü bitireceğim” diyormuş. Aklınca tehdit ediyor. Geçsin bunları. 70’ine merdiven dayamış hâlâ anlamsız işlerle uğraşıyor.

“SÖZCÜ CEMAATİN 2. BÜYÜK GAZETESİ”

Sanırım ilk günden bugüne çizgisini koruyan tek gazete sözcü. Hep muhalifti hala da devam ediyor, sizce nasıl bir gazete?

Fehmi Koru ne demişti? Cemaatin en büyük ikinci gazetesi Sözcü… Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay. O gazetede cemaatle ilgili olumsuz bir tek haber yapılmadı şimdiye dek. Köşe yazarları hariç... Emin Çölaşan zaman zaman yazıyor. Gerçi o yazsa ne olur yazmasa ne olur? Ben Başbakan olsam Aydın Doğan’a yalvarırım Emin Çölaşan’a yazdırsın diye. Çünkü böyle adamlar hükümete oy getirir. Sözcü’nün tek işi hükümet aleyhine yazmak, ama cemaat aleyhine tek satır bulamazsınız.

“SÖZCÜ CEMAATİ YAZAMAZ ÇÜNKÜ CEMAATİN GAZETESİ”

Ben gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’a sorduğumda asla cemaat iddiasını kabul etmemişti ama…

Etmez, normal. Düz bakmayın. Mesela Sözcü Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk Zaman Gazetesi Yazarı Hamdullah Öztürk’ün akrabasıdır. Saygı Öztürk uzun dönem Samanyolu’nda program yapmadı mı? Saygı Öztürk’ün yazdıklarını okuyor musunuz hükümeti eleştiriyor ama cemaate tek lafı yok. Kritik anlarda dedikleri hep hükümet aleyhine... Sözcü’de de tek bir haber yoktu cemaat aleyhine.17 Aralık darbesiyle ilgili cemaat ya da emniyet yargı cuntasına karşı Sözcü’de hiç haber çıktı mı?

Madem muhalif ve sol bir gazete o halde Nedim Şener diyor ki “Bana kumpas kuruldu” hatta o polis şeflerinin de ismini veriyor, daha birçok iddiası var peki siz bununla ilgili Sözcü’de tek kelime haber gördünüz mü? KCK, Hanefi Avcı gibi davalarda cemaati eleştiren tek haber var mıydı, yoktu… Hükümeti eleştirmek en kolayı…