BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  DÜNYA

Meclis Başkanı ile görüştü

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “TBMM iç tüzüğünün ihlal edilmemesi noktasında TBMM Başkanını göreve davet ettim ve desteğini istedim” de...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “TBMM iç tüzüğünün ihlal edilmemesi noktasında TBMM Başkanını göreve davet ettim ve desteğini istedim” dedi.
HSYK Kanun Teklifi ile ilgili çekincelerini anlatmak için TBMM Başkanını ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cemil Çiçek ile yaptıkları görüşmenin detaylarını düzenlediği bir basın toplantısında anlattı. Altay, “Dün akşam da TBMM Başkanı’nı aramıştım, bize karşı yapılan fiziki saldırıyı engellemeye kendisinin desteğini istemiştim. Bugün de iktidar partisinin içtüzüğü ihlal edecek, içtüzükte olmayan uygulamalara yol açacak, parmak çoğunluğuna dayalı imkanların kullanılacağı endişemi ve bunun CHP tarafından kabul görmeyeceğini anlatarak, komisyonda TBMM içtüzüğünün ihlal edilmemesi noktasında kendini göreve davet ettim ve desteğini istedim. TBMM içtüzüğünün çiğnenemeyeceği tek yer TBMM’dir. Sayın Başkan da kendince içtüzüğün esnekliğini hem muhalefetin hem iktidarın kendilerine göre kullandığı anlayışını, gözlemini benimle paylaştı. Sayın başkan, ben oradan ayrılmadan benim yanımda Komisyon Başkanı’nı arayarak bu konudaki bizim talebimizi ve kendi anlayışını da Komisyon Başkanı’na iletti” diye konuştu.
(İHA)