BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı'dan yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, bakan Ahmet Davutoğlu'nun basında yer alan ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "bazı dış güçlerin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduğunu" söylediğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki dostluk gruplarının başkanlarıyla yapılan bir toplantıda, "bazı dış güçlerin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduğunu" söylediğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, bugün basında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bakan Davutoğlu'nun zaman zaman çeşitli bölgeler temelinde o bölge ülkelerinin TBMM'deki dostluk gruplarının başkanlarıyla bir araya geldiğini, bu toplantılardan birinin de Avrupa ülkeleriyle oluşturulan dostluk gruplarının başkanlarıyla geçtiğimiz günlerde yapıldığını söyledi.

Toplantıların, bu ülkeler ve bölgeler ile parlamentolararası ilişkileri geliştirme amacı taşıdığını ifade eden Gümrükçü, bu çerçevede bölgeler ve ülkelerle ilişkilerden Türkiye'nin dış politikasının çeşitli boyutlarına kadar geniş bir görüş alışverişi yapıldığını belirtti.

Gümrükçü, basına kapalı yapılan toplantıyla ilgili olarak basına yansıyan ifadelere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Gümrükçü, "Sayın Bakan'ın toplantıda söylediği ileri sürülen ifadeler hiçbir şekilde doğruyu yansıtmamaktadır. Toplantıda başta Avrupa Birliği olmak üzere dış politikamızın çeşitli boyutları ele alınmış ve milletvekillerinin soruları üzerine gündemdeki gelişmeler de değerlendirilmiştir. Ancak Sayın Bakanımızın basında yer aldığı şekilde ifadelerde bulunmuş olması söz konusu değildir" dedi.