BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  DÜNYA

2071’i kadar su sorunu yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, "Yeni yapılacak barajlarla İstanbul...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, "Yeni yapılacak barajlarla İstanbul’da 2071 yılına kadar su sorunu yaşanmayacağını garanti ediyoruz" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) düzenlediği toplantıya katıldı. Bakan Eroğlu, İstanbul’da yaşanabilecek olası bir su sıkıntısıyla ilgili soruları yanıtlayarak, "İstanbul ile ilgili bazı gazetelerde çıkıyor ama Alibey ve Elmalı barajlarının resimlerini çekiyorlar ama diğer barajlarımız da su var. O çekilen barajlar da zaten ara barajlar transfer barajları. Dolayısıyla İstanbul da su sıkıntısı olmayacak. Biz master planlarımızda 2071 yılına kadar su verecek sistemleri hazır ediyoruz. Birçoğu bitti sistem alt yapı tamamen yenilendi 300 yıl dayanacak yenilenmiş şebekemiz var" dedi.

3 YENİ BARAJ
3 yeni baraj yapacaklarını yineleyen Bakan Eroğlu, "Birisi ben dün müjdesini verdim Melen Barajını yapacağız. Ayrıca Ağva’da Osmangazi ve Sungurlu barajlarını yaparak 3 yıllık kuraklık olması halinde bile İstanbul’a hala su verecek bir sistemi kuruyoruz. Özellikle şunu belirtmek isterim İstanbul da su sıkıntısı yaşatmayacağız. İnşallah önümüzdeki Perşembe ve Cumadan itibaren de yağışlar gelecek su olmadığı zaman Yeşilçay’dan Melen’den su iletiyoruz şu an devam ediyor. Su sıkıntısı olursa Avrupa yakasında olabilir Asya yakasında su fazlalığımız var. Onu Avrupa yakasına iletmek için Boğaz’ın altından dev bir tünel inşa ettik. Bununla Melen Çayı’nın suyunu Kağıthane’ye kadar iletiyoruz oradan da tüm Avrupa yakasına dağılıyor. Biz öyle bir sitem kurduk ki İstanbul’da çok entegre yedeğin yedeği bir sistem bulunuyor. Aksi takdirde İstanbul susuz kalırdı" diye konuştu.
İstanbulla ilgili A ve B planlarının da hazır bulunduğunu ifade eden Eroğlu, "Biz yeni yapılacak üç barajla İstanbul’da 2071 yılına kadar su sorunu yaşamayacağını Allah’ın izni ile garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)