BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  DÜNYA

Üst düzey zirve 5 saat sürdü

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları ve ordu komutanları ile birlikte Malatya’da 5 saatlik bir toplantı yaptı.<br/>Malatya’da...

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları ve ordu komutanları ile birlikte Malatya’da 5 saatlik bir toplantı yaptı.
Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile birlikte 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda 1. Ordu, 2. Ordu 3. Ordu ve Ege Ordu komutanları ile birlikte üst düzey askeri yöneticiler ve bölgedeki birlik komutanları katıldılar.
Genelkurmay Başkanlığı’nın bölgede son yıllarda gerçekleştirdiği en kapsamlı toplantıda, genel çalışmaların yanı sıra bölgesel gelişmeler ve bölgedeki son durumda masaya yatırıldı. Toplantıda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki son gelişmeler ile Suriye sınırındaki son gelişmeler hakkında komutanlara brifing verildiği de öğrenildi.
Dün 2. Ordu Komutanlığı’nda akşam saatlerine kadar yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından geceyi Malatya Orduevi’nde geçiren Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları, sabah ve öğlen saatlerinden itibaren Malatya’dan ayrılmaya başladılar.
(İHA)