BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Canik e doğal gaza yatırım yapılıyor

Canik Belediyesi ile SAMGAZ arasında imzalanan protokol kapsamında doğal gaz yatırımı törenle başlatıldı.

Abone ol

Canik Kültür Merkezi önündeki törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak katıldı. Hayırlı olması temennileri sonrasında kesilen kurban ile ilk kazma vuruldu.

Yapılan merasimin ardından bir açıklama yapan SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, "2010 yılı yatırım programımız çerçevesinde Canik'te çalışmalarımızın startını vermiş bulunmaktayız. Bu yılı verimli bir şekilde kullanarak Canik'te takibi ve sorgusu yapılan birçok noktada doğal gaz arzını sağlamak adına gayret sarf edeceğiz. Yatırım programına ait çalışmalarımızı geçen aralık ayı itibariyle tamamlamıştık. Gerekli malzeme tedariklerini yaparak yetkili ve sertifikalı firmalarımızla bu yaz Canik'e yoğunlaşarak itinalı ve özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürerek Kış'a kadar Canik halkına doğal gaz konforu ve rahatlığını kavuşturacağız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de doğal gazın hayatı kolaylaştıran bir hizmet olduğunu ve ilçe sakinlerinin arz ve talebi doğrultusunda çok önemli bir adım attıklarını ifade etti. Genç, "Canik'in büyük bir bölümünde eksikliğini hissettiğimiz doğal gazı SAMGAZ yetkilileri ile yaptığımız müzakereler ve girişimlerimiz sonucu eksik mahallelerimize taşıyoruz. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nden başlayıp Yeşilova, Uludağ ve Hasköy Mahalleleri şeklinde devam edecek çalışmalarla doğalgaz gitmemiş mahallelerimize doğal gaz gitmiş olacak. Dünyanın en çağdaş yakıtı olan doğal gaz konforunu İlçemizin modern kent kimliğiyle özdeşleştiriyoruz" diye konuştu.

Canik Belediyesi sınırları dahilinde 2010 yılı içinde gaz dağıtım hattı ve servis kutusu imalatları tamamlanarak gaz arzı sağlanması planlanan cadde ve sokakların, www.samgaz.com.tr internet adresinde duyuru linki altında yayınlandığı belirtildi.