BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir şehidini bayraklarla uğurladı

İskenderun'daki hain saldırıda şehit düşen Serhat Aslan,

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Muhafız Er Serhat Aslan'ın (22) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene Mardinli şehidin annesi Hanife, babası Hamit Aslan, kardeşleri Serdar ve Özgür Aslan ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Baba Hamit Aslan'ın tören boyunca metanetini koruduğu gözlenirken, anne Hanife Aslan'a bir kadın subay refakat etti. Kadın subay elini tuttuğu şehit annesine destek verdi. Bir ara fenalaşınca sağlık ekiplerince cami bahçesinde dinlendirilen şehit annesi, okunan duaya, dinlendiği yerde ellerini açarak eşlik etti.

Cenaze törenine bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı attı.

Şehit erin cenazesi, kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

Diğer yandan cenaze töreninden önce Aslan ailesi Gaziemir ilçesinde, yakınlarına ait arazide kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Cenazenin buradan geçişi sırasında bazı kadınlar Kürtçe ağıt yaktı.