BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.390,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Validen musevi vatandaşlara güvence

İstanbul Valisi Mutlu, İsrail'in saldırıları sonrası, Yahudi ve Musevi vatandaşların huzur ve güvenlikl bakımından tedirginliğe kapılmalarına gerek olmadığını söyledi.

Abone ol

İstanbul'un yeni valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bütün vatandaşlarımızın güvenliğini korumak bizim öncelikli görevimizdir" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehit düşen Erhan Terletme'nin Üsküdar Selimiye Camii'ndeki cenaze törenine katılan İstanbul'un yeni valisi Hüseyin Avni Mutlu basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Mutlu, "İsrail hükümetinin vatandaşlarına, 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısında bulunduğu iddia ediliyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?" diye soran basın mensuplarına, "Bizim milletimizin ne kadar misafirperver olduğunu bütün dünya biliyor. O nedenle bu konuda söyleyecek pek fazla bir şey yok.

Özellikle yabancı konuklarımızın da bizim milletimizin gönlünde çok farklı yeri vardır. Bizim konuklarımızın karşılanmasında ve uğurlanmasında bir sıkıntı olmaz. Bizim milletimizin misafirperverlik özelliği çok nettir" dedi.
Vali Mutlu, "Türk vatandaşı olan Yahudi ve Museviler var. İbadethanelere gitmekte tedirgin olmaları söz konusu. Herhangi bir önlem alındı mı?" sorusu üzerine ise, "Hiç kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Onlar bizim ülkemizin vatandaşlarıdır. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızın güvenliğini korumak bizim öncelikli görevimizdir.

İstanbul'da bu manada ülkemizin diğer yerlerinde olduğu gibi huzur içerisinde, güven içerisinde rahatlıkla yaşayabilecekleri bir şehirdir. Bu konuda ben hiçbir vatandaşımızın kaygı içerisinde olmadığından kendim kadar eminim. Bu vatandaşlarımıza özellikle sormanızı tavsiye ederim. Onların da çok rahat bir şekilde yaşadıklarını bizzat kendi ağızlarından duymanız fevkalade önemlidir" şeklinde konuştu.

Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir tedirginliğe kapılmasına gerek olmadığını kaydeden Mutlu, İstanbul'da farklı milletlerden insanların asırlardan bu yana huzur ve güven içerisinde ve birbirlerine kenetlenmiş bir toplum olarak yaşadıklarını söyledi. Mutlu, "Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu konularla ilgili kaygı duymamaları esastır. Bizim vatandaşlarımızın asla tereddütte olduklarını düşünmüyorum" dedi.