BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara ın en büyük projesi başladı

İşsizliğin neşter vuracak projelerden birisi daha faaliyete geçiyor. Ankara'da yapılacak olan alışveriş merkezi ile 5 bin kişinin istihdamı sağlanacak

Abone ol

Mamak ilçesindeki katı atık toplama alanının bulunduğu bölgede Maya Holding ile Nata Grubu'nun ortak projesindeki 450 bin metrekarelik alana yapılacak olan 'alışveriş vadisi'nin temel atma törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu büyük alanda sanki bir sanayi tesisi kurulacak havası var. Ancak bu alışveriş merkezinin sanayi tesisinden hiçbir farkı yok. 5 bin istihdam sağlanması, birçok fabrikaya bedel." şeklinde konuştu.

ANKARA'NIN EN BÜYÜK PROJESİ

Maya Anatolium Ankara Projesi ve Nata'nın Alışveriş Merkezi Projesi'nden oluşan toplam 300 milyon dolar tutarındaki yatırım Ankara'daki en büyük projelerden biri olarak gösteriliyor. Ankara'da daha çok batı bölümünde boy gösteren alışveriş merkezleri Başkent'in doğu kapısı olan Mamak'ta da yükselecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yılda 10 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyleyen şirket yöneticileri, alışveriş vadisinde IKEA Mobilya ve Ev Aksesuarı'ndan Leroy Merlin Yapı Market ve Dekorasyon Mağazası'na, Tesco Kipa Hipermarket'ten elektronik mağazasına kadar dünyaca ünlü firmalar yer alacak. Sinema, eğlence parkı ve bowling salonlarının da yer alacağı projenin önümüzdeki yıl bitirilmesi hedefleniyor. Bakan Şimşek, işsizliğin Türkiye'deki önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Japonya, Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkelerde istihdamın yüzed 70'i hizmet sektörüne ait. İş, aş yönünden bu tür yatırımlar çok önemli. Mamak'taki kentsel dönüşüme bu proje de katkı sağlayacak. Ankara'ya yeni bir enerji ve dinamizm katacak bu proje." şeklinde konuştu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, yapılan projeyle ilçenin önemli bir merkez kazandığına dikkat çekerek, Mamak'ın Ankara'nın yeni cazibe merkezlerinden olacağını söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak temele ilk harç konuldu. Temel atma törenine Bakan Şimşek'in yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Nata Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Maya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Maya Grubu İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Fuat Atalay ve çok sayıda davetli katıldı.