BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım Karabük'te flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Karabük'te partisince düzenlenen mitinge katıldı, CHP'yi yeni anayasa teklifini okumamakla suçladı. Mevcut sistemin sorunlara neden olduğunu söyleyen Yıldırım, Karabük'ten rekor oy oranı istedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderinin meydan meydan gezerek halka yalan söylediğini iddia etti. Mevcut sistemin ikili yapısıyla çeşitli sorunlara kapı araladığını ifade eden Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer'den örnek verdi, kendisini getiren Ecevit ile kavga ettiğini söyledi. 

Referandum çalışmalarına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince dün Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

15 Temmuz akşamı askerin içine sızmış alçak, hain bir grubun ülkeyi işgal etmeye, milletin iradesini teslim almaya çalıştığını anlatan Yıldırım, bu güzel memleketi birilerine peşkeş çekmeye çalışan alçak FETÖ'ye, onun teröristlerine karşı Karabüklülerin bu meydanı doldurduğunu, onlara gereken dersi verdiğini belirtti. 

"MHP 15 TEMMUZ'DA GERÇEĞİ GÖRDÜ"

15 Temmuz gecesinden itibaren MHP'nin bu gerçeği, Türkiye'nin beka sorununu gördüğünü dile getiren Binali Yıldırım, AK Parti ve MHP olarak bir araya geldiklerini, "ülke bir daha bu alçakça kalkışmalara, darbelere maruz kalmasın" diye bir anayasa değişikliği hazırladıklarını söyledi. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Hazırladığımız bu anayasa değişikliğini Meclise getirdiğimizde dedik ki; 'Bu teklif 367 oyla geçse bile biz bunu millete götüreceğiz'. Ama CHP ne dedi? 'İsterse yüzde 98 ile kabul edilsin, tanımayız'. Ben de diyorum ki; Sen tanısan ne olur, tanımasan ne olur? Millet de seni tanımaz.

"BU SİSTEM BABAYI OĞULA DÜŞÜRÜR"

2002'de rahmetli Ecevit, göklere çıkaramadığı Ahmet Necdet Sezer'i getirdi, başa geçirdi. Bütün partilerden gitti, destek aldı. En önce kendisi bozuştu. Niye? Bu sistemin yapısında sakatlık var, iki başlılık var. Bu sistem babayı oğula düşürür. Şimdi AK Parti var, bizim aramızda ayrı gayrı yok ama sadece AK Parti'ye göre bir sistem inşa edilmez.

ANAYASA MAHKEMESİ CUMHURBAŞKANINA BAĞLI OLACAK İDDİALARI

Ama yalanın bini bir para, yalan söyleyip de ölen var mı? Ama çıkıp ne diyorlar, 'Evet derseniz Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanlığına bağlanacak'. 'Gözüne, dizine dursun' diyeceğim ama demeyim hadi. Allah ıslah etsin. 'Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanının istediğini atayacak'. Yok, aslı fesli yok. Bunlar okumuyor, bunlar okumadan üfürüyorlar, üfürükçü bunlar.

AHMET NECDET SEZER'İN ATAMALARI

Bunların tarafsız diye yere göğe sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. Hatırlıyorsunuz değil mi? O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. 'Ne var bunda' diyeceksiniz. Bitmedi, o zat atandı bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak, geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Burada kafalarında 'tarafsız' demek 'CHP'li olmak' demek. Bu yalanları, iftiraları bizzat harekete geçiriyorlar."