BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  DÜNYA

Libya açıklarında batan Türk gemisinde 7 kişi kayıp!

Libya açıklarında yükünü boşlatmaya çalışan bir Türk kargo gemisi battı.

Abone ol

Türk bayraklı "Tınaz Tepe" isimli gemi, Misurata Limanı açığında demirlediği sırada bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle battı. Gemideki 7 kişilik mürettebattan haber alınamıyor. Tamamı Türk olan 13 kişilik mürettebattan 6'sı kurtarılırken, kaybolan 7 kişinin bulunması için arama çalışmaları yürütülüyor.

Libya sahil güvenliği, geminin limana 2.5 mil mesafede battığını belirtti. Geminin yükünü boşaltmak için Mısrata limanına demirlemeye çalıştığı sırada kötü hava koşulları nedeniyle battığı kaydedildi.

YÜKÜNÜ BOŞALTMAK İÇİN YAKLAŞIYORDU

Libya sahil güvenliği, geminin limana 2.5 mil mesafede battığını belirtti. Geminin yükünü boşaltmak için  Mısrata limanına demirlemeye çalıştığı sırada kötü hava koşulları nedeniyle battığı kaydedildi.

4 METRELİK DALGALAR OLUŞTU

Dalgaların 4 metreye kadar yükseldiğini belirten sahil güvenlik ekipleri, tamamı Türk olan kayıp mürettebatı aramak için seferber oldu.

GEMİNİN ADI BELİRLENDİ

Batan geminin Türk bandıralı " Tınaztepe S" olduğu ve mermer tozu taşıdığı belirlenirken, 13 mürettebatın tamamının Türk olduğu açıklandı.

KURTARILAN 6 KİŞİ...

Ulaştırma, Denizilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren kuru yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle Libya açıklarında battı.

Misurata Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiler sağlık kontrollerinin ardından otele yerleştirildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Geminin işletmeci kuruluşu ise yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı.

Batu Denizcilik'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00'de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51'de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya'da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız."