BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Belediye otobüs şoförü ehliyetsiz çıktı

Rahime Korkmaz ile babası Mehmet Kaya'ya çarparak ölümlerine neden olan belediye otobüs şoförünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde kontrol için hastaneye gelen Soyer Korkmaz'ın eşi Rahime Korkmaz ile kayınpederi Mehmet Kaya'ya çarparak ölümlerine neden olan belediye otobüs şoförünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

Aydın Ortaklar'a bağlı Dağyeni köyünde çiftçilik yapan Soyer Korkmaz, bir süre önce geçirdiği bypass ameliyatının kontrolü için yanına eşi Rahime Korkmaz ile kayınpederi Mehmet Kaya'yı da alarak Ata Kalp Hastanesi'ne geldi.

Kontrolün ardından Korkmaz çifti ve Mehmet Kaya, evlerine geri dönmek için yola çıktı. Soyer Korkmaz önde ilerlerken eşi Rahime Korkmaz ve kayınpederi Mehmet Kaya da arkadan yürümeye başladı. Soyer Korkmaz, yolun karşısına geçerken, eşi ve kayınpederinin de yanına gelmesi için beklemeye başladı. Bu sırada, İZULAŞ şoförü Hakan T. (29)'nin kullandığı Yeşilova-Gümrük seferini yapan 51 hat numaralı belediye otobüsü, Rahime Korkmaz ve babası Mehmet Kaya'ya çarptı. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından dakikalarca kalp masajı yapılmasına rağmen baba ve kızı kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı.

KARAKOLDA ANLAŞILDI

Kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan belediye otobüs şoförü Hakan T., Alsancak karakoluna götürüldü ve alkol muayenesine tabi tutuldu. İşlemler için ehliyeti sorulduğunda, üzerinde taşıdığı ancak polis kayıtlarında 'El konulmuştur' olarak geçen sürücü belgesini gösterdi. Kayıtlarda 18 ay önce ehliyetine alkollü araç kullanmaktan ikinci kez el konulduğu ortaya çıktı. Sürücünün 'ehliyetsiz araç kullanarak ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.