BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osh 'da yaşanan çatışmalar Amasyalıları korkuttu

Kırgızistan'ın Osh kentinde yaşanan iç çatışmalar, Osh ile kardeş şehir olan Amasya'da tedirginlik yarattı.

Abone ol

Kırgızistan'ın Osh kentinde yaşanan iç çatışmalar, Osh ile kardeş şehir olan Amasya'da tedirginlik yarattı.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokyo Vakfı Türk İslam Coğrafyası Uzmanı Prof. Dr. Yoshiaki Sasakı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Özdemir, ziyarette İHA muhabirinin "Amasya ile kardeş kent olan Kırgızistan'ın Osh kentinde yaşanan iç çatışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kırgızistan'daki iç çatışmaları tedirginlikle takip ettiklerini belirtti. Özdemir, şunları söyledi:
"Çatışmaları dünyadaki değişik milletlerin bir oyunu olarak görüyorum. Demokrasi kültürü gelişmemiş bu kardeş ülkemizde büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunda kardeş kavgasına sebep olunuyor. İnşallah oradaki kardeşlerimiz bu oyunun farkına varırlar ve oyunu bozarlar. O bölgedeki gerek Kırgızlar olsun, gerek Özbekler olsun aynı soydan gelen, aynı dili kullanan milletler. Kan bağı ve inanç bağları var. Ama bunlar 70 yıldır komünizmin içerisinde, etkisinde kalmış, özelliklerini ve kimliklerini kaybetme noktasına gelmiş, kullanılmaya müsait topluluklar. Dolayısıyla dünyadaki emperyalizmin mücadelesinde bu kardeş kavgası arada kaynıyor. İnşallah bu kardeş kavgası biter diye ümit ediyorum. Türkiye olarak sorunun çözümü noktasında girişimlerde bulunuldu. Zira kardeş kavgası Kırgızistan'a yaramayacaktır."

Tokyo Vakfı Türk İslam Coğrafyası Uzmanı Prof. Dr. Yoshiaki Sasakı, ziyarette Başkan Özdemir'e Türkçe kiraz anlamına gelen 'Sakura' çiçeği tablosu hediye etti.