BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon Valisi sel bölgesini inceledi

Tonya ve Şalpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketi sonrası Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi

Abone ol

Trabzon’da dün etkili olan sağanak yağmur sonrası Tonya ve Şalpazarı ilçelerinde sel meydana gelirken, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.

Tonya ve Şalpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketi sonrası her iki ilçede köy yollarında, köprülerde ve ana grup yollarında tahribatlar meydana gelirken, selden zarar gören bölgede Vali Recep Kızılcık, incelemelerde bulundu.

Selin meydana getirdiği hasarın devletin bütün imkanlarının seferber edilerek en kısa sürede giderileceğini ve yaraların sarılacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Sel sonucu çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı, ancak Şalpazarı ilçesinde bir vatandaşımız yararlandı ve hastaneye sevk edildi.

O vatandaşımızın da şükür durumu çok iyi. Şalpazarı ilçemizde bazı hayvanların da telef olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Her iki ilçemizde de bazı evler hasar gördü, heyelan tehlikesine karşı bazı evleri boşalttık ve vatandaşlarımızı güvenli yerlere yerleştirdik” dedi.

Öte yandan İskenderli Lisesi ve Hoşarlı İlköğretim Okulu’nun da selden zarar görürken, hasar tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi.