BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Alkollü sürücü tramvay yoluna uçtu

Konya'da otomobiliyle tramvay yoluna uçan alkollü sürücü hafif şekilde yaralandı.

Abone ol

Kaza, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi Kunduracılar Kavşağı civarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Celal G. (37) idaresindeki 42 VV 047 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Hızla kaldırıma çarparak takla atmaya başlayan otomobil tramvay yoluna uçtu. Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobilden hafif yaralı olarak kurtulan sürücü Celal G.'nin alkollü olduğu belirlendi.

Ayakta durmakta zorluk çeken alkollü sürücü, polislerin kendisi için çağırdığı ambulansı "gerek yok" diyerek istemedi. Kısa bir süre sonra gelen sağlık görevlilerine de muayene olmak istemediğini söyleyen alkollü sürücü, ikna edildikten sonra kontrolden geçirildi.

Polislerin ruhsat ve ehliyetini istediği Celal G. bir süre otomobilinin içinde ve etrafında aradı. Aracın ruhsatı raylar üzerinde bulunurken, sürücünün ehliyetine ise daha önce alkollü araç kullanmaktan 6 ay süreyle el konulduğu öğrenildi.

Alkol kontrolü için polis aracına götürülmek istenen sürücü ile olay yerinde bulunan kendisi gibi alkollü olan arkadaşı arasında geçen konuşmalar dikkat çekti. Sürücünün yapılan alkol muayenesinde 127 promil alkollü olduğu belirlenirken, ehliyetine de 2 yıl süreyle el konuldu.

Kaza sonrası otomobilden raylar üzerine savrulan içki şişeleri de dikkat çekti. Tramvay yoluna düşerek büyük çapta hasar gören otomobil, çekici yardımıyla otoparka çekildi