BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaga Gölü turizme kazandırılacak

Ordu'nun Fatsa ilçesinde önemli turizm alanları arasında gösterilen Gaga Gölü'nün kamulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Fatsa-Aybastı karayolu üzerinde ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Gaga Gölü'nün çevresindeki 34 bin 124 metrekarelik alanın turizm amaçlı kamulaştırılma çalışmaları devam ediyor.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün önemle üzerinde durduğu 100 bin dönümlük Gaga Gölü'nün etrafındaki parsellerin kamulaştırılması işlemleri tamamlandı.

Daha önce kamulaştırılması düşünülen alanlar belirlenip gerekli ödeneğin de temin edilmesiyle şuana kadar söz konusu alanların yüzde 60'ı kamulaştırıldı. Kamulaştırılacak toplam 23 parselden 6 tam hisseli parsel sahibine ulaşılıp görüşmeler tamamlandı.

Diğer alanlar içinde kamulaştırma ödeneğinin gelmesiyle işlemleri hızla yürüteceklerini ifade eden Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen,"Kamulaştırma gerçekleştirilirken bir yandan da Gaga gölü projesi tüm hızıyla devam ediyor. Kamulaştırmalar sonucunda bölgede proje kapsamında dinlenme ve çocuk oyun alanları, gezi parkurlar, balık tutma iskeleleri yaptırılması planlanıyor" diye konuştu.