BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aşırı sıcaklar hayvanları da bunalttı

İzmir'de hava sıcaklığının 38 dereceye ulaşması ile İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar havuza girdiler gölgelere sığındılar.

Abone ol

İzmir'de sıcaklık 38 dereceye kadar ulaşırken, yüzlerce hayvanı içinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar sıcak havadan korunmak için havuza girdiler gölgelere sığındılar.

Maymunlar gölgeliklerde dinlenirken sırtlanlar havuza girdi. Yılanların soğuk su ile serinlemesi sağlanırken sıcak havadan bunalan timsahların ağızlarını uzun süre açık tutarak nefes alması ve serinlemeye çalışması ziyaretçilerin ilgisini çekti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, hayvanların sıcakhavadan etkilenmelerini en aza indirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İsrail doğumlu Asya fili ile Hindistan doğumlu Asya fili sıcaktan korunmak için havuza girmeyi ve çamur banyosu yapmayı tercih ettiler.

Afrika aslanı Jasmin de sıcak havadan korunmak için havuzuna girerek serinledi. Tropik Merkez içerisindeki hava sıcaklığı sabit olduğu için içerisindeki hayvanlar sıcaklıktan pek etkilenmezken; dışarıdaki hayvanların kimileri gölgeliklerde uyudu kimi de havuzlarda serinlemenin yollarını aradı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Eğitimler ve İletişim Sorumlusu Biyolog Serkan Eğilmez, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bin 200 hayvan olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Buradaki iklimden en az etkilenmeleri için çalışmalar yaptık. Barınaklarındaki havuzların suyu temizleniyor ve bu havuzları kullanıyorlar.

Buz kütlelerinin içine meyve ve kuru yemiş koyuyoruz. Böylece hem o buz kalıpları ile oynuyorlar hem de serinliyorlar. Pelikanlara biraz daha soğuk balık veriliyor. Güneşin dik vurduğu saatlerde hayvanlar
gölgelerde serinliyorlar. Filler havuza giriyor."

TÜRKİYE'DE İLK
İzmir Doğal Yaşam Parkı Eğitimler ve İletişim Sorumlusu Biyolog Serkan Eğilmez; Türkiye'de sadece burada 2 tane fil olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birinin adı Winner diğerinin adı Begümcan. 15 dönümlük barınaklarında özgürce dolanıyorlar. İki adet havuzları mevcut. Sıcak havalarda havuza girip serinliyorlar. Ayrıca çamur havuzları bulunuyor. Bu havuzu kullanıp kendilerini güneşin etkisinden koruyorlar. Havaların sıcak olmasına rağmen İzmir Doğal Yaşam Parkı ziyaretçi akınına uğramaya devam