BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21

Belediye Başkanı olmak için takım değiştirilir mi?

Trabzonspor taraftarı da, hatırlayacaksınız geçen seçimlerde Erdoğan'ı cezalandırma kararı almıştı. Buna rağmen, AK Parti'nin Trabzon'daki oyları azalacağına artmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı hınca hınç dolduran taraftarların küfürlerine maruz kaldı. Sahalardaki hükümet aleyhtarı eylemler, taraftarın hangi takımı tutarsa tutsun, siyasetçinin gözünün yaşına bakmadığını gösteriyor.

Ha bu eylemler siyasete etki eder mi, orası tartışılır!

Trabzonspor taraftarı da, hatırlayacaksınız geçen seçimlerde Erdoğan'ı cezalandırma kararı almıştı. Buna rağmen, AK Parti'nin Trabzon'daki oyları azalacağına artmıştı.


*

CHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı Murat Hazinedar'ın Fenerbahçeli olması, bir süredir Çarşı'da tartışılıyor:

- Beşiktaş'a Fenerli Başkan olur mu?


*

Haluk Şahin Hoca, Beşiktaşlı olarak biliniyor. Oysa Beşiktaş'a taşınmadan önce Fenerbahçeli'ydi. Çarşı'da oturmak ve Fenerbahçeli olmak, Haluk Hoca'ya göre olmazmış! O yüzden takım değiştirmiş. Şimdilerde "Biz Beşiktaşlılar" diye başlıyor söze, ama oğlu Emre şahin, kırkından sonra takımını değiştiren babasına uymamış.

O hâla Fenerbahçeli!

Haluk Şahin, Fenerbahçeli Murat Hazinedar'a da aynı şeyi tavsiye ediyor:

- Takımını değiştir!

 
*

 Murat Hazinedar'la İnternethaber'i ziyareti sırasında bu konuyu konuştuk:

- Takımınızı değiştirecek misiniz?

- Asla!

Ordu Fatsalı'dır Murat Hazinedar.

Fatsa'nın takım rengine olan aşkıdır, onu Fenerbahçeli yapan.

Diyor ki:

- Ben bir Fenerbahçeli olarak yalan söylemedim, açık açık hangi takımı tuttuğumu söyledim. Çarşı'ya yalan mı söyleseydim, onları aldatsa mıydım? Ben onları aldatabilir miydim sizce? Ben Beşiktaşlı olduğumu söylesem bile Çarşı bana inanır mıydı? Hadi inandı diyelim, bugün Fenerbahçe'den vazgeçen, yarın çok kolay Beşiktaş'tan vazgeçmez miydi? Belediye Başkanı olmak için, takımımı değiştirsem, Beşiktaşlılar bana güvenir miydi? Daha yola çıkmadan bir koltuk uğruna onları aldatmış olmayacak mıydım?

Hazinedar, peşpeşe bana sorduğu soruları Çarşı'ya da sormuş.

Ve bu davranışından ötürü alkış almış!

O tepki almaya razı!

"Yeter ki koltuk için takım değiştirdi" demesinler diyor!

Bu bir risk mi?

Sanmam!

Çarşı'nın tavrı her daim dürüstlükten yana olmuştur.

Yine öyle olacak!


*

Murat Hazinedar'ı yakalamışken, bir tek futbol konuşmadık elbet. 

CHP'nin Beşiktaş'taki gücüne rağmen, başkanlığı çantada keklik göremeyecek kadar sabırlı davranan Murat Hazinedar, Mustafa Sarıgül'ün en yakınındaki kişi. 3 kez CHP'den ihraç edilmiş, Sarıgül'le yol arkadaşlığı yapmış ve onun yolunda ilerleyeceğini söylüyor.

Üç siyasetçiyi örnek alıyor kendine.

BİR- Mustafa Sarıgül.

İKİ- Turgut Özal.

ÜÇ- Erdal İnönü.


*

Sargül'ün çalışkan, tutkun ve önyargısız olduğunu söylüyor Murat Bey:

- O'nu kendime örnek alacağım.

- Özal?

- Güleryüzlü, sıcakkanlı ve yenilikçi olması. 

- Erdal İnönü? 

- Sabırlı olması, saygılı olması ve yapıcı siyaset yapması. Üç liderin öne çıkan ayrı özelliklerinden faydalanacağım. Ortak vicdanla Beşiktaş'ta siyaset yapacağım.  Ve tek hedefim var, Beşiktaş'ta rekor kırmak. 

Murat Hazinedar, Mustafa Sarıgül gibi iddialı konuşuyor. Sabah 5'te yataktan fırlıyor, Sarıgül gibi erkenden diyar diyar geziyor. Özal'ı şimdiden örnek almış, güleryüzlü ve sıcakkanlı. Yeniliklere açık. İnönü gibi sabırlı, kazanma şansı çok yüksek olmasına ramen, "Ben adayım" diyor! 

Hazinedar'ı dinlerken, HBB'nin "İyi Televizyon" sloganını hatırladım:

- İyi Başkan.

Hayırlı olsun!