BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  MEDYA

Bekir Coşkun öyle dualar biliyor ki!..

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu, çok ilginç açıklamalara imza attı.

Abone ol

Hükümet karşıtı sert yazılarıyla bilinen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu. Kendi gazetesini de topa tuttu.

''İnançlı bir insanım Allah'a sığınırım. Öyle güzel dualarım var ki peygamberlerin bile aklına gelmez''
diyen Bekir Coşkun birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı.

BENİM BİLDİĞİM DUALAR PEYGAMBERLERİN AKLINA GELMEZ

İnançlı bir insan olduğundan bahseden yazar, ''Çocukları din kültürüyle büyütmeye başladılar. Ben inançlı bir insanım yanlış anlaşılmasın. Allah'a sığınırım. Öyle güzel dualarım var ki peygamberlerin bile aklına gelmez. Yemin ediyorum. Çok inançlıyım ama sen bu çocukları nasıl Arap kültürüyle büyütürsün? Bu millet bu tehlikeyi görmüyor. Cumhuriyet'in "Tehlikenin farkında mısın?" diye bir reklamı vardı bak o noktaya geldi. Ama ne oldu? gerçekleri söyledi tirajı düştü gazetenin. Halbuki o slogandan dolayı insan gazeteyi alır. kıyamaz bu güzelim gazeteye'' dedi.

Doğan Grubu'na ve Aydın Doğan'a ilişkin açıklamalar da yapan Coşkun, ''Aydın Doğan babacan bir adamdır. Sevilecek bir adamdır, ahbaptır, dosttur. Böyle kırıcı olmasını kendime yediremedim. Ama şu anki medya patronları içinde en iyisi yine Aydın Doğan. Ötekileriyle mukayese bile edilemez. Benim dünyamdaki yeri farklı.'' dedi.

ALTIN DÖŞESELER DOĞAN GRUBU'"NA GİTMEM ARTIK

''Hürriyet'te size yaşatılanlara kırgın mısınız'' sorusuna Bekir Coşkun, ''Kırgınım tabii. Aydın Bey'in "İyi ki gittin Bekir" sözü yeterince incitici değil mi? Ben zaten Aydın Doğan'ın grubuna altın döşeseler gitmem artık. Öyle olsa ayrılmazdım zaten. Kendi isteğimle istifamı verdim , gittim. 16 yıllık kıdem tazminatımı sildim gittim.'' diye cevap verdi.

CUMHURİYET GAZETESİ MUHALEFET YAPMIYOR

Kendi gazetesini de eleştiren Bekir Coşkun, ''Cumhuriyet çok köklü ve önemli bir gazete. Adı Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in adını taşıyor. Mustafa Kemal'in adını koyduğu bir gazete. Cumhuriyet'in ilk kurulduğundan beri tek arşive sahip gazete. Ben bu dönemde Cumhuriyet'in yapması gerekenleri yeterince yaptığını düşünmüyorum. Daha iyi muhalefet yapabilir diye düşünüyorum.'' dedi.

GAZETENİN YAPISI DEĞİŞMEZSE GİDERİM

Cumhuriyet'in heyecanı o coşkuyu hissetmediğini söyleyen yazar, Cumhuriyet yönetimiyle de anlaşamadığını belirtti. Coşkun, ''Zaman zaman doğrudur, istifa noktasına geldim. Hatta kitaplarımı topladım, paketledim. Ve bundan sonrasında da açık söyleyeyim ne olacağını bilmiyorum. Ama ben Cumhuriyet'in bu havadan çıkmasını istiyorum. Bir tek ben değil, Cumhuriyet'te çalışan bir sürü insan bunu istiyor.'' dedi ve ekledi:

"Gazetedeki gidişat düzelmezse o zaman ben durmam giderim."