BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Berezovski 'asılarak öldü'

Sürgünde yaşadığı İngiltere'deki evinde ölü bulunan Rus işadamı Boris Berezovski'nin asılarak öldüğü açıklandı. Ölümün intihar olup olmadığı henüz bilinmezken, Rus işadamının vücudunda mücadele izine rastlanmadı.

Abone ol

Sürgünde yaşadığı İngiltere'deki evinde ölü bulunan Rus işadamı Boris Berezovski'nin asılarak öldüğü açıklandı.

İngiliz polisi, geçen Cumartesi günü Berkshire bölgesindeki evinde, bir çalışanı tarafından ölü bulunan Berezovski'nin vücudunda asılmayla örtüşen izler bulunduğunu bildirdi.

Otopside, Berezovski'nin vücudunda mücadele izineyse rastlanmadığı kaydedildi.

Berezovski'nin vücudunda, zehir ve doku tahlilleri de yapılacağı, bu tahlillerin sonuçlarının ise bir kaç hafta içinde alınacağı bildirildi.

Rus işadamının evinde adli tıp ekiplerinin yaptığı incelemelerin de, birkaç gün daha süreceği söyleniyor.

67 yaşındaki Berezovski servetinin büyük bölümünü rakip Rus işadamı Roman Abromoviç ile girdiği hukuk savaşında kaybetmiş ve son dönemde mali sıkıntı içine girmişti.

1990'lı yıllarda Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonraki özelleştirme furyasında büyük bir servet edinen Berezovski, 2000 yılında İngiltere'ye yerleşti.

Birçok suikast girişiminden kurtulan Berezovski'ye, Rusya'da yaşamının tehlike altında olduğu gerekçesiyle 2003'de İngiltere'de siyasi sığınma hakkı verildi.

67 yaşındaki Berezovski, servetinin büyük bölümünü rakip Rus işadamı Roman Abromoviç ile girdiği hukuk savaşında kaybetmiş ve son dönemde mali sıkıntı içine girmişti.