BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Akfen Holding'te 4 şirket birleşti

Akfen Hidroelektrik Santrali, Saraçbendi ve Akfen Enerji Akfenhes ile birleşti. Holding konuyla ilgili borsaya açıklama yaptı.

Abone ol

Akfen Holding AŞ'ye bağlı ortaklıklardan Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ (Akfenhes) ile aynı ortaklık yapısına sahip olan Akfen Hidroelektrik Santrali Yatırımları AŞ, Saraçbendi Enerji Üretimi ve Ticaret AŞ ve Akfen Enerji Kaynakları Üretim ve Ticaret AŞ birleşti.

Holdingden Kamuyu Aydınlatma Platforumu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Şirketimiz Akfen Holding AŞ'nin bağlı ortaklığı durumunda bulunan hidroelektrik santrali yatırımlarında; yatırımcılar açısından kolay takip edilebilir hale getirilmesi, yenilenebilir enerji portföyümüzün tek şirket bünyesinde bulundurulması ve söz konusu şirket altında konsolide edilmesi, yönetiminde kolaylık ve birlik sağlanması, organizasyonel çabukluğun yanı sıra genel gider ve maliyet yükünün azaltılması, kamu kuruluşları ile olan münasebetlerde işlemlerin hızlanması amacıyla daha efektif bir yapı kurulması yoluna gidilmektedir. 

Bu amaçla, şirketimiz bağlı ortaklığı Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ (Akfenhes) ile aynı ortaklık yapısına sahip olan, Akfen Hidroelektrik Santrali Yatırımları AŞ, Saraçbendi Enerji Üretimi ve Ticaret AŞ ve Akfen Enerji Kaynakları Üretim ve Ticaret AŞ'nin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 136 ile 138 Maddesi hükümleri ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri hükümleri dairesinde tasfiyesiz ve bir bütün (kül) halinde Akfenhes'e katılması suretiyle birleşmesine ve birleşme işleminin TTK'nun 155 ve devamı hükümleri uyarınca 'Sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleşmesi' düzenlemelerine uygun olarak yapılmasına karar verilmiştir''

Açıklamada, söz konusu birleşme işleminin Akfenhes'in sermayesinin birleşme işlemi sonrası artması ile nihailenecek olup, yasal sürece uygun olarak gerekli bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.