BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  GÜNCEL

Bedellide yaş da bedel de açıklandı

Bedellide son düzenleme yapıldı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı!

Abone ol

Bedelli askerlik düzenlemesi Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı, şimdi gözler Başbakan Erdoğan’da.

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in dünkü zirvesinde son şeklini alan bedelliyle ilgili düzenleme bakanların önüne geldi. Tasarı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılırken, şimdi gözler Başbakan Erdoğan'dan gelecek açıklamada olacak.

Başbakan Erdoğan dün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le görüşmüş ve yaş sınırı konusu ele alınmıştı. Bedelli askerlik düzenlemesine bu görüşmenin ardından son şekli verilirken, şimdi sıra bakanların imzası ve tasarının yasalaşmasında.

YAŞ 30 BEDELİ İSE 25 BİN TL

Gelecek hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen bedelli askerlik teklifinde yaş sınırının 30, bedelin ise 25 bin TL olacağı öğrenildi. Yaşı 40’ın üzerinde olanlar için 25 bin TL’lik miktar kademeli olarak artacak. Hükümetin hazırladığı bedelli tasarısı kriterlerine 400 bine yakın insan uyuyor. Bu olanaktan yararlanacak kişi sayısının ise 100 bini bulması bekleniyor.

4 TAKSİTTE ÖDENECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı düzenlemede yaş sınırının 30, ücretin ise 25 bin lira olması bekleniyor. Gerekli bedel 4 taksitte alınacak.Hükümet, tahmini 2 milyar 500 bin TL gelir beklediği bedelli askerlikten gelecek parayı şehit yakınları ve gazilerin yararlanması için Sosyal Yardımlaşma Fonu’na aktaracak. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bu konuda çalışma başlattı.

DÖVİZ DEĞİL TÜRK LİRASI

Bedelli askerlik için ödemelerin euro değil TL olarak alınacağı belirtiliyor. Rakamın da 25 bin TL olması bekleniyor. Bedelliden yararlanacaklara, 25 bin TL'yi 4 taksitte ödeme imkanı da sunulacak.

21 GÜN ASKERLİK

40 yaş üstü için, daha yüksek bir miktarın belirlendiği ifade ediliyor. Bedelliden yararlanacakların 21 gün askerlik yapacağı belirtiliyor. Bedelli askerlikten yararlanmak için eğitim şartı da aranmayacak. Asker ise bedelli askerliğin üniversite mezunlarına uygulanmasını istiyordu.