BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan Erdoğan'a sahtekar suçlaması

CHP Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi

Abone ol

CHP Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Açık ol, dürüst ol. Gazetecilerin tutuklanması gerekiyorsa açıkça, mertçe yap. Ama ondan sonra da ileri demokrasi diye sahtekarlık yapma" diye seslendi.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Alanya'ya gelen Baykal, partisinin ilçe başkanlığının düzenlediği 'iktidara yürüyüş yemeğine' katıldı. Baykal, konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Türkiye'de artık bir değişime ihtiyaç olduğunu ifade eden Baykal, "Yıllardır aynı yönetim, aynı zihniyet, aynı uygulamalar, aynı anlayışlar, aynı nutuklar, halka tepeden bakan aynı üslup, ben bilirim zihniyeti anlayışı artık taşınabilir olmaktan çıktı" dedi.

BAYKAL'IN İMALI SORULARI

"Nasıl bir değişim gerekiyor?" diye soran Baykal, "Siyaset artık bir aldatmaca olmaktan çıkmalı. Çok açık ve net, dürüst bir şekilde yeni bir siyaset üslubu ülkemizde egemen olmalıdır. Bunu mutlaka başarmalıyız. Bakınız Türkiye'de bir ileri demokrasi söylemi almış başını gidiyor. Başbakan ağzını açıyor. İleri demokrasi. İleri demokrasi sanki yeni bir dönem açıldı. Bilinen demokrasi geride kaldı. Daha ileri, daha yeni bir demokrasiye geçiyormuşuz gibi bir anlayış halka topluma pazarlanmak isteniyor. İleri demokrasi dönemi. Neymiş bu ileri demokrasi dönemi? Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi bütün dünyada neyse odur. Onun sıfata ve nitelemeye ihtiyacı yok. Demokrasi kendi başına güzeldir. Kendi başına iyidir. Kendi başına önemlidir ve yeterlidir. Hayır biz demokrasiyi beğenmiyoruz. Hangi demokrasiyi? Dünyanın kullandığı demokrasiyi beğenmiyoruz. Onu ileri götüreceğiz. İleri demokrasiyi icat ediyoruz. Her kim ki ülkenin kutsal kavramlarına bazı sıfatlar eklemeye kalkar, demokrasiyi yeterli bulmaz, sıfatlar ekleyeme kalkar. İslamiyeti yeterli bulmaz, sıfatlı islamiyeti getirir ılımlı İslamiyet der. Biliniz ki bunu yapanların kafasının arkasında başka bir plan vardır. Neyse o. Demokrasiyse demokrasi. Sen ileri demokrasi diyorsun. Ne oluyor ileri demokrasi de?" diye konuştu.

'DEMOKRASİ DİYE SAHTEKARLIK YAPMA'

Baykal, memleketin dürüst, namuslu gazetecilerinin, düşünürlerinin, aydınlarının evlerinden apar topar alındığını ifade ederek, "İleri demokrasi bir kamuflaj. İleri demokrasi, bir örtbas etme, kapatma, gizleme ve çarpıtma. Mert bir şekilde çık uyguladığın rejimin adını koymaya cesaret et. Ülkede dürüstlüğe, siyasete ve samimiyete ihtiyaç var. İleri demokraside basın özürlüğü baskıya alınır mı? İleri demokraside devletin parasıyla gazete satın alınır mı? İleri demokraside gazetecileri yıldırmak için 4 milyar dolar para cezası yazılır mı? Açık ol, dürüst ol. Gazetecilerin tutuklanması gerekiyorsa açıkça, mertçe yap. Ama ondan sonra da ileri demokrasi diye sahtekarlık yapma" şeklinde konuştu.

"İleri demokraside telefon dinlemeleri olur mu? İleri demokraside siyaset kasetlerle, şifrelerle yapılır mı?" diye soran Baykal, "Türkiye'de bugün yargı bağımsızdır' demek mümkün mü? Ne oldu Deniz Feneri? Almanya'da 2 defa yargılandı. Hala iddianamesi yazılmadı. Değerli arkadaşlarım ayıp değil mi? Bize yakışıyor mu bu? Böyle yargı, böyle basın olur mu? Bunları yaşıyoruz. Neymiş ileri demokrasiymiş. Demek ileri demokrasi de böyle oluyor. İleri demokraside CHP'li belediyelere baskın yapılıyor. AK Partili belediyeler örtbas ediliyor. Deniz Feneri susturuluyor, takip edilmiyor. Buna da ileri demokrasi deniliyor. Bu seçimler bu sahtekarlığa son verme olmalıdır" sözlerini sarf etti.