BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan şok yolsuzluk listesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluğa bulaşan AK Partili eski bakanları teker teker saydı

Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan üç milletvekiline bir bakanlık sözü! Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Kütahya'ya verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia ederek, "onlara 6 milletvekili verdiniz ama bir bakanınız bile olmadı bana üç verin size bir bakan sözü veriyorum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, listeye giremeyen AK Partili bakanların isimlerini teker teker sayarak bu isimlerin yolsuzluğa bulaştığını iddi etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, iki dönemdir milletvekili olduğunu, yeni siyasetçi olmaktan gurur duyduğunu bildirdi.

Millete yalan söyleyen biri olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, siyasete girerken milletine asla ve asla yalan söylemeyeceğinin, hiç kimseyi ''şapkalı, başörtülü, elbiseli, pantolonlu'' diye ayırmayacağının, hiçkimseyi ötekileştirmeyeceğinin sözünü verdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, kendi anlayışına göre insanın; düşünceleri, kimliği, inancıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu, başının üstünde de yeri bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

''Geçmişte CHP'ye Kütahya'nın yeterli oyu vermediğini biliyorum. Kabahat Kütahya'da değil, kabahat bizde. Gelmedik, derdinizi dinlemedik, elinizi sıkmadık, çayınızı içmedik. Şimdi geliyoruz, elinizi sıkacağız, derdinizi dinleyeceğiz. 'Bir tek muhtaç bile bana gelse ben onun ayağına gideceğim' dedim siyasete girerken. Geliyorum, ayağınıza geldim. Şunu da söyledim; kimseyi ayrıştırmayacağız. Birileri bölüyor, biz bölmeyeceğiz. Birileri ayırıyor, biz birleştireceğiz. Bana oy vermese bile ben vatandaşı başımın üstünde taşıyacağım. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Benim için AKP'li, MHP'li, CHP'li yok, benim için vatandaş var.

"ÜÇ MİLLETVEKİLİ VERİN BAKAN VEREYİM"

Kütahya'ya 2002'de geldiler, 2007'de geldiler, en son geçen geldiler. Size sözler verdiler. 2002'de 6 milletvekili verdiniz, 2007'de 5 milletvekili verdiniz. Kütahya'ya bir bakanı bile fazla gördüler, bir bakanı bile vermediler. Size sözüm var. Bana 3 milletvekili verin, ben size bakanlık vereceğim. Yeni CHP halkın sorunlarına kilitlenen bir partidir. Yeni CHP geçmişinden güç alıp geleceğe güvene bakan bir partidir. Yeni CHP işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin, esnafın, toplumun, her kesimin partisidir. Artık sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Bizim uçuk kaçık projelerimiz yok. Bizim projelerimiz insan üzerinden.''
CHP lideri yolsuzluk yaptıklarını iddia ettiği ve Başbakan'ın aday listesine almadığı isimleri tek tek saydı.

"O BAKANLARI TEKER TEKER SAYDI"

"Kütahya'dan Erdoğan'a sesleniyorum. Kim o bakanlar, geçen dönem Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kürşad Tüzmen, Sami Güçlü, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan. Sizde zerre kadar onur varsa o kadar ağır konuşuyorum o bakanlar çıkarlar hangi gerekçeyle listeye girmediklerini, nerede, ne zaman yolsuzluk yaptıklarını açıklarlar. Biz de öğrenmiş oluruz."