BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,70
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da otoparklara yeni sistem

Ankara'da açık otoparklara düzenleme getirildi

Abone ol
Ankara'da cadde, bulvar ve sokaklardaki araç park yerlerinde düzenleme yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısının son gününde gündeme gelen başkanlık yazısına göre, sözkonusu cadde, sokak ve bulvarlar üzerinde ikamet eden kat maliklerinin ilgili muhtarlıktan veya nüfus müdürlüğünden gerekli ikametgah belgesini temin ederek otopark işletmeleri tarafından kendilerine verilecek kart ile akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatlerinde park ücreti ödemeyecek.

Diğer zaman dilimi içindeyse kat malikleri de diğer araç sahipleri gibi ücrete tabi olacaklar. Ayrıca bütün yol boyu otoparklarından 0-15 dakika arası duraklamalardan dolayı park ücreti alınmayacak. Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken, yargının vatandaşların evlerinin önündeki araçlardan park parası alınmaması yönünde kararı olduğunu hatırlatarak, "Bu yargı kararına rağmen, bir anlamda yargı kararının dolanmamak için yeni bir meclis kararı alınmasını hukuken doğru bulmuyoruz. Yanlış bir karar." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de mahkemenin istediği değişiklikler gereği bu kararın alındığını savunarak, mahkemenin itiraz ettiği kararların istisnasız yerine getirildiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Kavlak imzasıyla otoparklar konulu başkanlık yazısında Ankara'nın farklı 164 noktasındaki belediyeye ait cadde, sokak ve bulvarlardaki uygun yerlerde otoparkların düzenlenmesine yer verildi. Daha önce araç başı günlük KDV dahil 0,55 kuruş üzerinden ANFA'ya (Ankara Altınpark İşletme Ltd. Şirketi) devredilen otoparklarda söz konusu fiyat KDV dahil 0, 65 kuruşa çıkarıldı. Başkanlık yazısında Çankaya Belediyesi'nin ilçe sınırlarındaki otoparkların yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı mahkeme kararı gereği, daha önce gerekli araştırma yapılarak projeleri hazırlanan yerler hariç olmak üzere bundan sonra cadde, bulvar ve sokaklarda araç park yeri olarak kullanılacak otopark alanları için gerekli ve yeterli bir araştırma ve projelerinin yapılarak uygulamaya geçirilmesi kararı da alındı. Büyükşehir Belediye meclisi oy çokluğuyla cadde, sokak ve bulvarlardaki yeni düzenleme kararını onayladı