BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de o hariç herkes olağan şüpheli

'Farklı Ülkücülük' Bahçeli'yi bu kez twitter üzerinden tehdit etti!

Abone ol
Gizlice kaydedilmiş yatak odası görüntüleri, MHP'nin peşini bırakmıyor. Savcılığın yayın yasağı getirdiği kasetleri yayınlayanlar bu kez yeni bir site ve yeni bir tehditle yeniden gündemde. Oktay Vural'ın dışında tüm MHP yönetimini zan altında bırakan "Farklı Ülkücülük" adlı internet sitesi bu kez Bahçeli'ye istifa etmesi için süre verdi.

MHP'yi karıştıran site bu kez de Oktay Vural'ın dışında tüm MHP yönetimini "olağan şüpheliler" listesine soktu. Yayınladığı kasetlerle MHP'den dört ismi istifa ettiren site yönetimi, iki sitelerine getirilen yayın yasağına rağmen bu kez de ünlü sosyal paylaşım ağı "twitter" üzerinden Bahçeli'yi tehdit etti ve yönetimiyle birlikte istifa etmesi için süre verdi. 

MHP YÖNETİMİ SİBER İZLERİN PEŞİNDE!

Mektubun yayınlanmasının hemen ardından MHP yönetimi, savcılıktan önce ilgili internet sitelerinin yayıncı kuruluşlarının bulunması için bilgisayar mühendislerinden oluşan özel bir ekip kurdu. MHP yönetimi, iki bölüm halinde MHP'li dört yöneticiye ait kasetleri yayınlayan ve şu anda kapalı olan her iki sitenin, kimler tarafından tescil edildiği, tescil işleminde ödemelerin ne şekilde yapıldığı, kredi kartı kullanılmışsa bunların kimlere ait olduğu ve ilgili sitelere hangi kuruluşların barındırma hizmeti verdiğini araştırıyor.

Bahçeli'nin İstanbul'da suçladığı İbrahim Faruk Bayındır'da, yine aynı ekip tarafından benzer yöntemlerle bulunduğu belirtiliyor. Bayındır, Bahçeli'nin açıklamalarının hemen ardından kasetlerle ilgili ilgisinin olmadığını söylemiş; ancak aynı günün akşam saatlerinde yayıncı sitelerden bir tanesinin ödemesinin bilgisi olmadan kendi kredi kartıyla yapıldığını açıklamıştı. Bayındır, kredi kartından yapılan harcamayla ilgili bilgisi olmadığını iddia ederken, "hedef gösterildiği gerekçesiyle" Bahçeli için suç duyurusunda bulunmuştu.

"ELİMİZDE YENİ KASETLER VAR!"

MHP yönetimi kasetleri yayınlayan isimlerin peşine düşerken dün gündeme gelen mektuptaki bir detay ise oldukça ilgi çekici. MHP yönetimine ağır suçlamalarda bulunan ve yeni kasetlerin bulunduğunu iddia eden site, MHP yönetiminden sadece bir ismi devre dışı bıraktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın geçici genel başkan olmasını isteyerek bu ismi devre dışı bırakan site, Bahçeli'nin istifasını isteyerek seçimlere yeni bir kadroyla girilmesini istiyor.

İşte dün gündeme bomba gibi düşen o mektup:

Bahçeli'ye "Partimizin bu önemli süreçte baraj altında kalmasını istemiyoruz. Bu sebeple sizi son kez uyarıyoruz, elimizdeki bilgi ve kasetleri yayımlamak istemiyoruz. Yayımlanan 3-5 kaset buzdağının görünen yüzüdür" uyarısında bulunan Farklıülkücüler, "Sadece A takımınızdaki 4'lü toplantıları yayımlasak yer yerinden oynar" tehdidinde bulundular.

Bahçeli'ye 18 Mayıs saat 10.00'a kadar süre veren Farklıülkücüler, şu taleplerde bulundular...

- Sayın Bahçeli derhal genel başkanlıktan ve milletvekili adaylığından istifa edin.

- Başkanlık divanı üyelerinden geriye kalanlar içinde ahlaksızlığı ve fikri ihaneti olanlar derhal partideki görevlerinden ve millekvekili adaylığından istifa etsinler. Kimse kafasını kuma sokmasın.

- Sayın Oktay Vural, geçici genel başkan sıfatıyla partiyi derhal toparlasın ve kurultaya hazırlasın ve kurultaya hazırlasın. Böylece 12 Haziran seçimlerine 'tertemiz ve güçlü bir MHP' olarak girelim.

- Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yaraşan liderini ve yönetim kadrosunu seçsin.