BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Batum: Erdoğan anayasa yapamaz

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, AK Parti'nin anayasa çalışmasında masadan kalkacağını iddia etti.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği Erzincan Şubesi'nin açılışına katılmak ve 'Yeni Anayasa Çalışmaları' konulu konferans vermek üzere Erzincan’a gelen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Meclis'teki anayasa çalışmalarında AK Parti'nin bir noktadan sonra masadan kalkacağını iddia eden CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Süheyl Batum, " Ne Recep Tayyip Erdoğan, ne ağlayan adam Bülent Arınç ne de diğerleri anayasa yapamaz. Atlantik ötesinden Amerika Birleşik Devletleri bu Tayyip Erdoğan’a Anayasa yapma emrini vermedi.” diye konuştu.

BATUM'DAN DİZİLİ GÖNDERME

Türkiye'de yalan dünyasında yaşandığını anlatan Süheyl Batum şöyle konuştu: " Eskiden bir dizi vardı 'Yalan Dünyası' diye, Türkiye’yi düşünerek yazmışlar. Ya da bu dizilerle Türkiye’yi tamamen bir yalan dünyasına çevirdiler. Şimdi bir yalan dünyasında yaşıyoruz. En son dün sayın Başbakan bir televizyona çıktı. Dört tanede gazeteci oturttular karşısına cevaplar verdi. Şimdi Allah rızası için tarımın sorunlarından bir soru sorulup da tarımla ilgili bir şeye cevap verdi mi? Bugün tarım neresine bakarsan bak buğdayın, fındığın, tütünün, çayın, ay çiçeğinin, şeker pancarı ne durumda hayvancılık ne durumda. Bir kişi bu gerçeğe yönelik soru sorup da Başbakan bundan söz etti mi? Hayır. Bir yalan dünyasında yaşıyoruz. Şimdi atanamayan öğretmenlerle ilgili 300 bin öğretmen atanamayan öğretmenlerden hiç kimse bahsetti mi? Neden atamıyorlar, nasıl atayacaklar, bu çocuklara yazık değil mi? Ömür boyu iktidarın iki dudağı arasında nereye atacağını, ne zaman sözleşmesinin sona ereceğini, bekleyerek korkarak zaman mı geçirecek bu öğretmenler. Bir tane bu sorun konuşuldu mu. Dün de konuşulmadı, son 5 yıldır da Başbakan böyle bir şey konuşmadı. Çoğumuz memuriyetten geldik. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde bir tane memur kaldı mı? 4/B, 4/C, taşeron, sözleşmeli hepsi iktidarın iki dudağının arasında. Bu sorunları tartışan sayın Başbakan bu memurlara ne zaman güvence vereceksiniz. Ne zaman güvencelerini sağlayacaksınız diyen oldu mu. Bu arada neyi tartışıyoruz. Yalan dünyasını tartışıyoruz." şeklinde konuştu.