BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yaşar Kemal'e Beyaz Yaşam ödülü

Bornova Belediye Başkan Sındır, Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Yaşar Kemal’e ''Beyaz Yaşam Ödülü''nü verdi.

Abone ol

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, İzmir’in Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı İstanbul’daki evinde ağırladı. Başkan Sındır, Yaşar Kemal’i Bornova’ya davet etti. Ünlü yazar şartların uygun olması halinde Bornova’ya gelerek sevenleriyle bir söyleşide buluşacak.

Sanat, edebiyat ve kültür dünyasının önemli isimleri sık sık Bornova’daki panel, söyleşi ve imza günlerine katılıyor. Son dönemlerde Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Muazzez İlmiye Çığ, Enver Aysever, Şafak Pavey ve Yaşar Seyman gibi isimleri ilçede vatandaşlarla buluşturan Bornova Belediyesi aynı zamanda kültür alanındaki birçok kişinin ismi de park, cadde ve tiyatro sahnelerine vererek sonsuza dek yaşatıyor.

Sındır ile anılarını paylaşan Yaşar Kemal, özellikle Nazım Hikmet ile yaşadıklarından bahsetti. Yaşar Kemal ayrıca boya kalemleri ile yaptığı bazı resimleri Sındır’a armağan etti.
Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli edebiyatçı ve yazarlardan biri olan İnce Memed romanı ile Nobel’e aday gösterilen Yaşar Kemal ile bir araya gelmenin hem gurur hem de heyecan verici olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, şöyle konuştu: “Kendisiyle evinde üç saati aşkın bir sohbetimiz oldu. Gerçekten etkilenmemek mümkün değil. Çok derin bilgilere sahip uluslar arası alanda ülkemizin aydınlık yüzü olan bir kişilik. İnsan hakları, barış, kardeşlik ve demokrasiye katkıları çok büyük. Fikirlerinden bir yönetici olarak yararlanma fırsatı buldum. Sayın Yaşar Kemal’i, Bornova’da ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyacağımı ifade ettim. Şartların uygun olması halinde Bornova’ya gelip sevenleriyle bir söyleşi de buluşacak” dedi.