BIST 9.529
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.475,14
HABER /  EKONOMİ

Avrupa Türkiye'nin peşinden koşacak

Türkiye'nin gösterdiği ekonomik performans, Avrupa'nın motor ülkesi Almanya'nın liderlerinin dilinden düşmüyor.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'a Türkiye'yi örnek almasını önerdi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel önceki gün yaptığı açıklamada, özellikle Almanya'nın savunduğu 'imtiyazlı ortaklık' kavramının artık gündemde olmadığını da belirtti.

YENİ BAŞLIK AÇILMASINA DESTEK

Türkiye'nin AB ile müzakerelerde yeni başlıklar açması için destek vereceklerini söyleyen Merkel, Türkiye'nin gelişmekte olan ekonomisinden övgüyle bahsetti. Türkiye'nin bundan on yıl önce IMF kıskacında iken bugün ekonomisi sağlıklı ilerleyen bir ülke haline geldiğini dile getiren Merkel, ekonomisi kötüye giden Yunanistan'ın Türkiye'yi örnek alabileceğini söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile vakit kaybetmeden müzakare başlıklarını görüşmeye yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN NEFES KESEN BAŞARI HİKAYESİ

Almanya'da yayımlanan Saarbrücker gazetesine verdiği röportajda, "Arap dünyasındaki gelişmeler ışığında Türkiye Avrupa'ya eskisinden daha hızlı mı yaklaşıyor" sorusunu yanıtlayan Westerwelle, "AB'ye hızlı bir şekilde üye olunması Türkiye tarafından da talep edilmiyor. Ancak adil davranılması, güvenilirlik ve müzakerelerde saygı konusundaki istekleri haklı. Türkiye son 10 yılda nefes kesen bir başarı hikayesi yazdı" yanıtını verdi.

TÜRKİYE GELECEKTE AB'DEN CAZİP OLACAK

'Gelişmelerin, Türkiye'nin Avrupa'nın Müslüman komşuları konusunda bir köprü olabileceğini net bir şekilde gösterdiğini' dile getiren Alman Dışişleri Bakanı, "Biz Avrupalılar, 2013 yılının ilk yarısını kullanıp diğer başlıkları müzakereye başlayalım. Aksi takdirde yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" şeklinde konuştu.

GÜNDEMDEKİ EKONOMİ GELİŞMELERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN