BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  EKONOMİ

Yılbaşı için 200 bin hindi kesecekler

Hindi üretim kuruluşlarından Bolca Hindi, yılbaşı nedeniyle artan siparişlerini karşılamak için üretim kapasitesini arttırdı.

Abone ol

Yılbaşı öncesi siparişlerin yetiştirilmesi için vardiyalı olarak çalışma başlatıldı. Yılbaşı dönemini 6 ay önce planladıklarını söyleyen İşletme Müdürü Sacit Demirer, "Yaptığımız iş itibariyle hazırlıklarımıza 6 ay önce başlıyoruz. Yılbaşı dönemi bizim sektörümüz açısından özellikle kısa dönem. Sektörün tanınması ve bilinirliği bakımından çok ciddiye alıyoruz. Çalışmalarımızı 6 ay önceden yılbaşında yapacağımız toplam üretim ve satış rakamlarına göre planladık. Heyecanlı bir dönem için işletme olarak hazırız" dedi.

1 MİLYON 200 BİN KİŞEYE ULAŞACAĞIZ

Yılbaşı öncesi kesecekleri 200 bin adet hindiyle 1 milyon 200 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Sacit Demirer, Hindi eti tüketiminin artışı, diğer sektörlere oranlar çok daha zor gelişiyor. En zor dönemlerde dahi yüzde 15 büyümemiz gerçekleşti. Yılbaşı döneminde taze bütün olarak hindi üretimini gerçekleştirdiğimiz ürün de artıyor. Yılbaşı dönemi için 200 bin adet hindi kesimi planlıyoruz. Bir hindinin 10 kişilik olduğunu düşünürsek, keseceğimiz rakamla 1 milyon 200 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz diye konuştu.

Sacit Demirer, hindinin pişirilmesinin zor olduğunu, özel olarak hazırladıkları poşetlere hindi pişirme tarifi koyduklarını belirterek, şöyle konuştu

Yılbaşı hindisi bütündür. Pişirmek maharet gerektiriyor. Özel olarak hazırladığımız paketlerin içinde hindinin pişirilme tekniklerini belirtiyoruz. Pişirme tarifini veriyoruz. 3 saatlik pişirme süresi var. 200 derecelik fırında pişirilmesi gerekiyor. Hindinin sadece yılbaşında yenilebileceğini düşünmek yanlış. Hindinin zengin bir protein kaynağı ve ekonomik olmasından dolayı farklı değerlendirilmesi gerekir