BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ kumpas için cemaati işaret etti!

İlker Başbuğ, kendilerine yönelik kumpas kurulduğunu iddia etti. Başbuğ'a göre bu kumpasın ardında cemaat var!

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon ve Balyoz davaları için Fethullah Gülen'i işaret etti! Gülen'in 6 Nisan 2009'da yaptığı konuşma ile "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nda yer alan ifadelerin uyuştuğunu söyleyen Başbuğ, kendilerine kumpas kurulduğunu iddia etti. 

İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın tamamen kurmaca olduğunu iddia etti. Kurulan kumpaslar için cemaati işaret eden Başbuğ, bir avukatın ofisine yapılan baskında ele geçirildiği iddia edilen plandaki ifadelerin, Fethullah Gülen'in aylar önce yapılan bir vaazında aynen yer aldığını söyledi. İşte Başbuğ'un o sözleri;

"FETHULLAH GÜLEN'İN VAAZINDAN SONRA..."
 
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" tamamen kumpastır. Bugün konuşulan Tahşiyeciler olayıyla bu İrtica ile Mücadele Eylem Planı bakın nasıl birbirine benziyor. 6 Nisan 2009'da bir açıklama var, cemaat lideri tarafından. Bu tamamen aslında Tahşiye olayı ile ilgili. Orada bir cümle var, "Aman dikkatli olun. Sizin odalarınıza silah koyarlar, bomba koyarlar, sonra size silahlı terör örgütü üyesi yaparlar" diye bir açıklaması var. Evet bunları söyleyen Fethullah Gülen.
 
Şimdi o iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na plana bakıyoruz. 4 Haziran'da bulundu bu belge. Fethullah Gülen'in bu konuşmasından iki ay sonra ortaya çıkan bu belgede neler yer alıyor. Bakın sözde o planda "Askeri suç kapsamında yapılacak IŞIK evleri baskınlarında, silahlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda silah ve yeterli metaryallerin bulunması sağlanacak. Sonra da Fethullah Gülen'in evleri bu konuda terör örgütü olarak kabul edilecek" diyor. Bakın o sözler (Fethullah Gülen'in vaazındaki uyarısı) buraya da bu girmiş. 
 
Bakın yine planı okuyorum. Diyor ki İskender Evrenesoğlu ile Ömer Öngüt gibi (Fethullah Gülen'e karşıtlığıyla bilinen isimler) hazır beklettiğimiz elemanlara, medyadik eylemler ve söylemler yaptırılacak. Bunlar Fethullah Gülen gibi isimler üzerinde bir benzerlik sağlanacak. Biz böyle yapacakmışız. 
 
"ASKERİ SAVCILIK SORUŞTURMAYA GEREK YOK KARARI VERDİ"
 
Bu planı servis eden kişi diyor ki Nisan ayında hazırlandığını iddia ediyor. Nereden çıkardınız bu tarihi? Bu planda bir kere tarih yok. Biz zaten soruşturma açıyoruz. Gidiyor askeri savcılık ve o dairenin tüm bilgisayarlarına el koyuyor. Bu süreç 24 Haziran'a kadar sürdü, o süreçte o kadar saldırı yapıldı ki. Diyor ki askeri savcılık, "bu fotokopiden bir bir kovuşturmaya gidilemez" açıklaması yaptı. Ben de daha sonra bir açıklama yaptım ve kağıt parçasıdır, hukuki bir tarafı yok dedim. Kaldı ki eğer yeni bir delil çıkarsa tekrar başlayabilir diye konuştum.
 
"BÖYLE BİR PLAN OLMAZ"
 
Böyle bir plan Genelkurmay'da hazırlanmaz. Bir kere böyle bir görevimiz yok. Bu konuda Başbakanlık'ın planı var, sonradan yürürlükten kaldırıldı. Orada varsa biz de böyle bir plan hazırlanmaz. Bu plan kesinlikle, tamamen sahte olduğu gözüküyor. Yazı olarakta bakılsa, akademide böyle bir yazıyı yazan sınıfta kalır. Yapılan öyle hatalar var ki çok amatörce. 
 
"CEMAATTEKİ BU İNSANLARI AYIRALIM"

Cemaat deyince, şunu ayıralım. Bu cemaat yapılaşmasını, kendi siyasi, ekonomik, kişisel menfaatleri için kullananlar var. Hatta buradan TSK'ya yönelik bazı olayların arkasında grup var. Biz buna karşıyız. Cemaatin içinde olan ve bu konularda habersiz olan tertemiz insanlar da var. Cemaate, samimi duygularla olan insanlarımız olabilir. Bu olaylardan habersizdir. Bunu ayıralım lütfen. Çünkü bu konu çok hassas bir konu. 14 Nisan 2009'daki konuşmamda da ilk defa bu konuyu açtım. Orada cemaatle ilgili bir değerlendirmem var. Bakın din bir toplum için geçerlidir. Dine karşı olamassınız. Bizi en çok rahatsız olan şey ise "TSK din karşıtı olarak" gösterilmiştir. Bu çok yanlıştır. Bizim karşı olduğumuz şey güzel dinimizi kendi siyasi ekonomik ve kişisel ilişkileri için kullananlara karşıyım.