BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Hatip Dicle'den Cizre bombaları! Cemaat mi yaptı?

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, 3 kişinin yaşamını yitirdiği Cizre olayları için "Ortada üçüncü bir güç var o da 'paralel yapı'. Bu yapı çözüm sürecinin en büyük karşıtı" dedi.

Abone ol

Cizre’de durum normale dönmeye başlarken, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, şehirde yaşananların perde arkasına dair çarpıcı bir iddiayı dillendirdi.

“Zete.com”un haberine göre, Hatip Dicle, Cizre olaylarının, çözüm sürecinde PKK gençlik örgütününün ‘yüzünüzü örtmeyin’ gibi bir çok kararın alındığı kongrenin hemen sonrasında yaşanmasının manidar olduğunu söyledi. Dicle, bölgede üçüncü bir gücün de varolabileceği iddia etti. Dicle “Ortada üçüncü bir güç var o da ‘paralel yapı’. Bu yapı çözüm sürecinin en büyük karşıtı. Ben öyle düşünüyorum” dedi.

‘ELİMDE BELGE ÇOK’

Gazetecilerin “elinizde bir belge var mı” sorusuna “Çok sayıda, zamanı gelince paylaşırız” yanıtı veren Dicle, çözüm sürecinde başka provokasyonların olabileceğine de dikkat çekti.

Dicle, üçüncü güç olanak nitelendirdiği ‘paralel yapıdan’ başka dördüncü güç olarak başka yapıların da devrede olabileceğini söyledi. “IŞİD olabilir. Yabancı istihbarat örgütleri olabilir” diyen Dicle, “Çözüm süreci içte olduğu kadar dışta da bazı yapıları rahatsız ediyor” dedi.

“Bu tür provokasyonlara karşı ne yapılmalı” sorusuna Dicle, “Devlet güçleri, hükümet güçleri ve barıştan yana olanlar uyanık olmalı. Eğer uyanık davranılırsa selamete gidileceğine inanıyorum” diye konuştu.