BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

'İslam karşıtı eylemlerin hedefi Türkiye!'

Avrupa ülkelerinde İslamofobinin yükselişini yorumlayan AK Parti'li Metin Külünk "Aslında olayların asıl hedefi Türkiye" dedi...

Abone ol

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, katıldığı televizyon programında "Avrupa'daki İslamofobi"nin yükselişini değerlendirdi.

Külünk, "İslam Avrupa'nın bir parçasıdır. Bizler Müslümanların döneri olmadan yaşayamayız diyenlerle diğer taraftan Schmitz çizgisinde olan ve Müslümanları kabul etmeyen yabancıları ötekileştiren iki anlayış arasında batının zihin dünyasındaki karışıklığın yeni bir evresindeyiz" dedi.

İşte Külünk'ün açıklamalarından satırbaşları:

İSLAMOFOBİ VE ALMANYA'NIN KÜRESEL POLİTİKALARI

Bugün PEGIDA denen hareket İslam'ı Avrupa'nın bir parçası saymayan hatta bir partinin bunlara verdiği destek aslında derin Avrupa'nın bugüne kadar içinde olan ama yeni yeni dışa vurarak bunu görterdiğinin kanıtı oldu. Bu bir anlamada aslında Almanya küresel politikalarının altlığını hazırlıyor. Yabancı düşmanlığı üzerinden, bu coğrafyanın yeniden şekillendiği süreçte beni unutmayın diyor. Gelişen ve yükselen Türkiye'nin geldiği nokta itibarıyla bize birileri sokak üzerinden mesaj vermek istiyor. Almanya'da 8 milyon Müslüman milyonlarca Türk var ve biz buradaki olayları yakından takip ediyoruz.

OLAYLARIN ASIL HEDEFİ TÜRKİYE

Aslında olayların asıl hedefi Türkiye. Bakın olayların zamanlamasına dikkat edin, Putin Türkiye'ye geldi, Avrupa'da "Biz gazı Türkiye üzerinden mi alacağız endişesi" beraberinde Papa geldi. Ortadoğu'da çok hızlı bir süreç gelişiyor. Türkiye Çözüm sürecinde önemli adımlar attı. Oyunun dışında kalmak istemeyenlerin kullandığı enstürümanlardan biri de İslam karşıtlığıdır.