BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: 8 ay önce bu meydanda...

Yenikapı mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerini eleştirerek 8 ay önceki Yenikapı'daki mitingi hatırlattı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı mitinginde konuştu. Yıldırım'ın hedefinde kontrollü darbe iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu vardı.

 8 ay önce Yenikapı'daki milli irade mitingine katılan Kılıçdaroğlu'nu hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu? "dedi.

'Evet Platformu' tarafından düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. İşte Başbakan'ı konuşmasından önemli satır başları;

"O ZAMAN NEDEN MİLLİ İRADE MİTİNGİNE KATILDIN?"

Ne 15 Temmuz'u unuturuz ne de unutulmasına müsaade ederiz. Hiç merak etmeyin 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlere, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir.' Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?  İstanbul 'sizi denize dökeceğiz' diyenlere Yenikapı'dan cevap veriyor.

"16 NİSAN MİLAT OLACAK"

Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planı yapıyorlar, hükümeti yok etmeye çalışıyorlar, meclisin kürsüsüne bombalar yağdırıyorlar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Her türlü saldırıyı püskürttük. Dik durduk, demokrasiyi koruduk. Ülkemize yönelen saldırıları boşa çıkarttık. Terör örgütleri ile mücadelemiz devam ediyor. Şer odakları ile daha güçlü mücadele için 16 Nisan milat olacak milat. Sandıktan çıkan her evet ile Türkiye gücüne güç katacak. Şimdi Türkiye'nin en büyük eserini inşa etme arefesindeyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en büyük eserimiz olacak. Türkiye'de güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Vesayetçiler tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak, ekonomi daha hızlı büyüyecek. Gençlerimiz siyasetle tanışacak. İstanbul tarih yazıyor. 16 Nisan'da dünyanın gözü sizde olacak. Siz sadece evet demeyeceksiniz tarihin akışını da değiştireceksiniz. Türkiye'nin dirilişine istikamet vereceksiniz.

Vatandaşlar Yenikapı miting alanına akın akın geldi