BIST 10.347
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.460,16
HABER /  DÜNYA

Han Şeyhun sokaklarından ABD'ye 'tek saldırı yetmez' mesajı

AA muhabiri, ABD'nin Esed rejimine ait Şayrat askeri üssünü vurmasının ardından Han Şeyhun sokaklarında halkın nabzını tuttu.AA muhabiri, ABD'nin Esed rejimine ait Şayrat askeri üssünü vurmasının ardından Han Şeyhun sokaklarında halkın nabzını tuttu.

Abone ol

ABD'nin Suriye'deki son kimyasal katliama tepki olarak Beşşar Esed rejimine ait bir askeri üssü vurmasını değerlendiren Han Şeyhunlular, tek bir saldırının yeterli olmayacağını, rejimin katliamlarının son bulması için ABD'den eyleme devam etmesini istedi.

Saldırıya ilişkin görüşleri sorulan Han Şeyhun beldesinden Yasin Hac Ali, ABD'nin hava saldırısını desteklediğini belirterek, "Evet ama gerçekçi olsalardı, Esed’in bulunduğu sarayı vururlardı." ifadesini kullandı.

Mustafa Maerati, aynı soruya verdiği cevapta, "İkinci defa suç aletinin cezalandırılmasına tanık olduk. Ama suçlu hala serbest ve özgür. Ve o suçlu hala insanları vurmaya devam ediyor. Uluslararası toplumun, bu caniyi bir an önce katliamlardan vazgeçirmesini istiyoruz. Suç aletleri sayılan havalimanları veya silahların vurulmasını değil, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Han Şeyhunlulardan Yasin Vecdi, "Esed rejimine yeşil ışık yakılmasaydı, siviller ölmezdi. ABD’nin hava saldırısında sadece 6 kişinin ölmesi de soru işaretlerine neden oluyor ve anlamsız geliyor." şeklinde konuştu.

ABD'nin saldırısını olumlu karşıladığını ifade eden Mulhem el-Asi, "Öte yandan vurulan aletler ve uçaklar bizim paramızla alındı. ABD’nin saldırılarının devam etmesini istiyoruz. Fakat uçakların veya devlet kurumlarının vurulmasını istemiyoruz. Sadece Esed'in vurulmasını istiyoruz." dedi.

Bölge sakinlerinden Muhammed Abdallah, Han Şeyhun saldırısında ailesinden akrabalarından komşularından pek çok kişinin etkilendiğini dile getirerek, "Rejimin saldırısında hayatını kaybeden insanların hepsi sivildi, hiçbiri silahlı değildi. Vurulan yerde hiçbir askeri varlık yoktu. Onlar suçsuzdu. Umarız rejime yönelik bu saldırıların devamı gelir." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan hava üssünün vurulmasının hiçbir katkı sağlamadığını belirten İyad Keyyal, "Umarız rejimin bütün havalimanları vurulur. Umarız daha güvenli bir ülkede yaşarız. Ölümler olmaz, sivillere yönelik saldırılar olmaz. Neticede bir havalimanının vurulması yeterli değildir, diğer havalimanından kalkan uçaklar diğer bölgeleri vurmaya devam ediyor. Bizim istediğimiz tek şey, sivillere yönelik saldırıların son bulması ve insanların daha rahat bir şekilde yaşamaları." dedi.

Halit Kutaymi, ABD’nin saldırısını desteklediğini dile getirerek, "Umarız bizleri gece gündüz hedef alan uçakların kalktığı diğer havalimanları da vurulur." şeklinde konuştu.

Han Şeyhunlulardan Ubada Mansur, "Böyle bir adım iyi ama daha 10’dan fazla askeri havalimanı var. Suç aletleri duruyor. Bu saldırı iyi ama yeterli değil." ifadesini kullandı.

Hani Kutayni de ülkede 12'den fazla havalimanı olduğunu anımsatarak, "Ama halen insanlar ölüyor. Uluslararası topluma ve ilgili kurumlara çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce Esed’den mazlum halka yönelik saldırılarına son vermesini istiyoruz. Uluslararası topluma sesleniyoruz, sadece bir değil, diğer 11 havalimanının da vurulmasını istiyoruz."

Abdulaziz Eyyüp, "Şayrat havalimanı, insanları hedef alan havalimanlarından sadece bir tanesi. ABD tarafından vurulan havalimanından kalkan uçaklar Han Şeyhun'da Sarin gazı ile katliam yaptı. Çok sayıda insan öldü. Temennimiz diğer havalimanlarına da saldırlar düzenlenir ve insanlar evlerine döner." şeklinde konuştu.

Belde halkından Ahmet Kidah şunları söyledi:

"Öncelikle biz Allah'a güveniyoruz başkalarına değil. Şayrat vuruldu ama insanlar halen vuruluyor. Han Şeyhun ve çevresi halen vuruluyor. Kimse insanların şu ana kadar yaşadıkları sıkıntıları ve korkuyu bilmiyor. Diğer havalimanlarının da vurulmasını istiyoruz. Bizler Esed’den ve işbirlikçilerinden kurtulmak istiyoruz. Diğer havalimanları da vurulsun ve insanlar rahatlasın."

Şayrat Hava Üssünün vurulmasını olumlu karşıladıklarını belirten Üsame Nisir, "Umarız ABD’nin saldırıları diğer havalimanlarını da kapsar. Daha biraz önce gökyüzünde Esed rejimine ait savaş uçakları geziyordu. Umarız gökyüzünde savaş uçaklarını bir daha görmeyiz. İnsanlar bir an önce evlerine döner ve güven içerisinde yaşarlar. Allah bizlere bu zalime karşı güç versin." dedi.

Han Şeyhun beldesinden Vail Nawras, ABD saldırısına ilişkin olarak şunları ifade etti:

"Allah razı olsun diyoruz ama geç kalındı. Daha önce Doğu Guta bölgesine yapılan kimyasal saldırısı sonrası olması gerekiyordu. Bizler Esed’e yönelik saldırıların devam etmesini istiyoruz. Saldırı sonrası dengeler değişecektir. Uluslararası toplumdan uçuşlara yasak bölge istiyoruz. ABD’nin saldırılarının sürmesini istiyoruz."