BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.490,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşi ByLokçu' dediği AK Partili vekil konuştu

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kılıçdaroğlu'nun, “AK Parti Aydın milletvekilinin kardeşi ByLockçu” iddiasına karşı suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Abone ol

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kılıçdaroğlu'nun kardeşiyle ilgili ByLockçu iddiasını ortaya atan Kılıçdaroğlu'na "Eğer iddiası doğruysa ben milletvekilliğinden istifa edeceğim ve siyaseti bırakacağım. Eğer sayın Kılıçdaroğlu iddiasını ispat edemez ve iddiası doğru değilse kendisi milletvekilliğinden istifa edebilir mi?" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "AK Parti Aydın milletvekilinin kardeşi ByLockçu” iddiasından dolayı suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

Partisinin Efeler İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı yapan Erdem, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında kardeşi hakkındaki iddilarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HEDEF HALİNE GELDİK"

Kılıçdaroğlu'nun, “AK Parti Aydın milletvekilinin kardeşi ByLockçu” ifadelerini kullandığını belirten Erdem, daha sonra Aydın'daki yerel medyada bu sözlerin haberleştirildiğini ve kendisinin ve ailesinin hedef haline geldiğini söyledi. 

"İDDİASI DOĞRUYSA BEN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEĞİM"

Kardeşi Ömer Erdem'in Ağustos 2016'da iftira sonucu FETÖ soruşturması kapsamında 10 gün gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını anımsatan Erdem, "Sayın Kılıçdaroğlu iddiasını ispat etmelidir. Eğer iddiası doğruysa ben milletvekilliğinden istifa edeceğim ve siyaseti bırakacağım. Eğer sayın Kılıçdaroğlu iddiasını ispat edemez ve iddiası doğru değilse kendisi milletvekilliğinden istifa edebilir mi? Kardeşimin soruşturmasında ByLock asla yoktur." ifadelerini kullandı.

"İFTİRA SUÇU İŞLEMEKTEDİR"

Erdem, 5 kardeş olduklarını biri dışında diğer kardeşleri hakkında FETÖ çerçevesinde herhangi bir adli soruşturma olmadığını vurgulayarak, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası TCK 267. madde 1. fıkrasına göre iftira suçu işlemektedir. Kendisi hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bununla birlikte maddi ve manevi tazminat taleplerimizi de saklı tutuyoruz." diye konuştu.

Siyasetin yalan makinesi halinde kullanılmaması gerektiren Erdem, "Devletimize, milletimize, bayrağımıza asla ihanet etmedik. Bundan sonra da etmeyiz. Biz, milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştik." dedi.

KARDEŞİNİN PAYLAŞIMLARINI GÖSTERDİ

Erdem, kardeşinin 17-25 Aralık'tan sonra sosyal medya hesabından FETÖ'yü eleştiren paylaşımlarının çıktısını alarak gazetecilerle paylaştı.