BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balçovada şimdi de hırsız paniği

Balçova'da, yaklaşık bir ay önce yaşanan ve halka büyük korku yaşatan seri katil paniği şimdi yerini seri hırsızlık korkularına bıraktı.

Abone ol

Orta halli olarak nitelendirilen ailelerin ikamet ettiği Doğakent Sitesi'nde, 5 mayıs günü meydana gelen ilk hırsızlık olayında bir evden bilgisayar, LCD TV ve cep telefonu çalındı.

Son iki hafta içinde birbiri ardına yaşanan ve her defasında evlerin içine giren hırsızlardan korkmaya başlayan site sakinleri, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ve evlerinde sürekli nöbet tutmak zorunda kaldıklarını belirterek hırsızın hem kendileriyle hem de polisle dalga geçtiği yorumlarını yaptı.

Son olarak 19 Mayıs günü öğleden sonra site içindeki Yasemen Apartmanı'nın bir dairesinin soyulması üzerine site sakinleri, ilçede güvenlik boşluğu olduğunu ve evlerinden dışarı çıkamaz, işlerine gidemez hale geldiklerini bildirdi. Ayrıca, sadece kendi sitelerinde değil alt ve üst mahallelerde de hırsızlık olaylarının yaşandığını savunan site sakinleri, yaklaşık bir ay önce yaşadıkları seri katil paniğinden sonra şimdi de seri hırsız korkusu yaşamaya başladıklarını söyledi.

Hırsızın kimseden korkmadan gündüz saatlerinde evlerin kapısını çalarak apartmana girdiğini belirten site sakinleri, hırsızın bu tavrından dolayı son derece korkulu günler geçirdiklerini ve bu hırsızlık olaylarına bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.