BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nemrut Dağı Milli Park yolu çıkmaz sokak

Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na giden Milli Park yolunun çıkmaz sokaktan çıkarılacağı bildirildi.

Abone ol

Nemrut Dağı Milli Park alanında Malatya ile Adıyaman yollarının birleştirilme kararına her iki tarafından olumlu yaklaşması nedeniyle, Nemrut Dağı Milli Park yolunun çıkmaz sokaktan çıkarılacağı bildirildi.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Malatya Valisi Sayın Doç Dr. Ulvi Saran''ın daha önce kamuoyuyla paylaşılan önerisinde; Nemrut Milli Parkı yolunun çıkmaz sokak olmaktan çıkarılarak, Milli Parkın Malatya ve Adıyaman tarafındaki yollarının karşılıklı birleştirilmesi önerilmiş, bu önerinin hayata geçirilmesi ile Nemrut Milli Parkının tarihi ve turistik değerinin artacağı ve bunun bölge insanının yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı yapacağı vurgulanmıştı.

Daha sonra Adıyaman Valiliğince; ilimiz Pütürge ilçesi Yandere köyü sınırları içinde bulunan ve cazibe ile Adıyaman tarafına akmakta olan Karasu Suyunun Kahta ilçesinin içme suyu ihtiyacı için kullanılması, buna karşılık Adıyaman sınırları içinde olup, cazibe ile Malatya tarafına akmakta olan Aksu Suyunun Malatya köylerine verilmesiyle bu suların kullanım imkanlarının karşılıklı değiştirilmesinin önerilmesi üzerine; Valiliğimizce daha önce önerilen Nemrut Milli Parkı yollarının çıkmaz sokak olmaktan
çıkarılmasına ilişkin önerimiz tekrar gündeme getirilmiş, yürütülen görüşmelerde mutabakat zeminin varlığı memnuniyetle görülmüştü" ifadeleri kullanıldı.

"İlimizce önerilen mutabakat konusunda, komşumuz Adıyaman ili kamuoyunda olumlu tartışmaların sürdüğü memnuniyetle görülmekte olup, önerdiğimiz mutabakatın sağlanmasıyla iki komşu il arasında daha ileri düzeyde işbirliği olanaklarını erteleten bir sorunun da ortadan kalkacağı düşünülmektedir" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Bu nedenle ilimiz ve komşumuz Adıyaman kamuoyunun her kesiminden gelecek yapıcı görüşlerin, her iki ilimiz arasında yardımlaşma ve işbirliği olanaklarını artıracağı düşünülerek kamuoyuna duyurulur."

Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na Adıyaman'dan giden turistler Adıyaman'dan, Malatya'dan giden turistler ise Malatya'dan dönmek zorunda kalıyorlar. Nemrut Dağı yanından açılacak yol ile turistlerin istedikleri taraftan dönme imkanı bulacakları kaydedildi.