BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.409,45
HABER /  GÜNCEL

Referandum günü patlatacaklardı

Yine Türkiye'yi karıştırmak istediler. Yurt dışından giriş yapan biri kadın iki kişi Çorlu'da yakalandı.

Abone ol

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Yunanistan'da bomba eğitimi aldıktan sonra yasadışı yollarla Edirne'den yurda giriş yapan ve Anayasa referandumunun yapılacağı gün İstanbul ve Ankara'da bombalı eylem düzenlemeyi planladıkları ileri sürülen 1'i kadın, 2 kişi yakalandı.

TAKİP EDİRNE'DE BAŞLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Edirne'den yurda giriş yapan ve burada bindikleri minibüsle Çorlu'ya gelen yasa dışı örgüt üyesi biri kadın iki kişiyi takip etmeye başladı.

Takip edildiklerini fark eden zanlılar, ellerindeki çantaları Reşadiye Mahallesi'ndeki bir apartmanın girişine bırakarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri, zanlıları kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

PATLAYICILAR OYUNCAKLARIN İÇİNDE SAKLI

Çantaları inceleyen polis, oyuncaklara gizlenmiş değişik türde patlayıcı maddeler ile 3 adet bomba ve 2 adet tabanca ele geçirdi.

İsmi açıklanmayan iki kişinin, Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

KARGOCU ÖĞRETMEN VE DOKTOR ADINA 4 KİMLİK

Üzerlerinden kargocu, öğretmen ve doktor adlarına düzenlenmiş 4 kimlik çıkan teröristlerin Anayasa referandumu öncesi Ankara ve İstanbul'da bombalı saldırı düzenlemek için eğitim aldıkları ve bu amaçla yurda giriş yaptıklarının belirlendiği açıklandı.

1 yıldır Yunanistan'da bomba eğitimi aldıkları belirlenen 2 terörist, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından detaylı sorgu için İstanbul'a gönderildi. Şahısların hangi örgüte üye oldukları konusunda ise bilgi verilmedi.